Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Traumaheli landt bij motorcrossterrein

Toegevoegd: 02-06-2018, 17.59 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Bij het RES motorcrossterrein aan de Lageweg in Axel is zaterdagmiddag een traumahelikopter geland.


Kort na half vijf werden twee ambulanceteams en twee politie-eenheden met spoed naar het circuit gestuurd. Vrijwel direct werd ook de Rotterdamse traumahelikopter richting Axel gedirigeerd. De helikopter landde bij de ingang van het terrein.

De patiënt is na een uur met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in het Belgische Gent. De traumahelikopter is nadien ook naar België gevlogen. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De politie was volgens een woordvoerder alleen ter plaatse ter assistentie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (3-6-2018 om 15:13)
Dat is niet best. Uit ervaring weet ik dat de ambulance medewerkers direct spalken en een nekkraag omdoen die er in het ziekenhuis weer afgaat na zware medische controles. Dit is standaard en wij hebben dit vaak al gedaan voor de ambulance aankomt. De standaard EHBO ploeg mag dit niet maar wij hebben instructies van de ambulance medewerkers die ons lesgeven hierin. Zo kunnen ze sneller mee. Beter safe dan sorry. Als er echter een traumahelikopter bij komt en dus een trauma arts dan is het niet best. Dan word er standaard al vanuit gegaan van een zwaar rug of nek, hersenletsel 100%