Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 212 km

Grote zoekactie vanwege vuurwerk op zee

Toegevoegd: 03-06-2018, 01.35 uur
Grote zoekactie vanwege vuurwerk op zee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CADZANDVoor de kust van Cadzand heeft vannacht een grote zoekactie plaatsgevonden nadat een rode vuurpijl was waargenomen. De actie is zonder resultaat beëindigd.


Vanaf het strand bij strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek werd alarm geslagen nadat rond 23.15 uur een rode flare was gezien: vuurwerk dat normaal gesproken gebruikt wordt om aan te geven dat iemand in of op het water in nood is. De KNRM-reddingboten van de stations Breskens, Cadzand en Westkapelle gingen vervolgens op pad om zoekslagen te maken.

Het vuurwerk was gezien in de richting van Zeebrugge in België en daarom werd met name gezocht tussen Zeebrugge en Breskens. Scheepsbemanningen die zich in het gebied bevonden werden in de tussentijd door de Nederlandse Kustwacht via de marifoon opgeroepen om alert te zijn.

Vanaf de Pistoolhaven in Rotterdam steeg een helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen op. Deze partij heeft met de Kustwacht een contract voor het uitvoeren van Search And Rescue (SAR)-operaties vanuit de lucht. Nadat de helikopter boven zee had meegedaan aan de zoekactie werd de inzet hiervan rond 01.10 uur beëindigd.

De KNRM-boten stopten rond 01.30 uur eveneens met zoeken. Ook zij hadden niets aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (3-6-2018 om 15:24)
Zaterdag omstreeks 22:00 uur werd er een lichtkogel vanuit de wijk bossenburg de lucht ingeschoten
Popeye (3-6-2018 om 12:09)
@Pieter: altijd nog beter dan de su(r)ffert die morgen aanspoelt, toch?!
Pieter (3-6-2018 om 10:18)
Het is te hopen dat de achterlijke gek die dit heeft afgestoken gevonden wordt. Alles op zulke lui verhalen!!!
Cookie-instellingen beheren