Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 17 km

OM eist taakstraf voor vernielen autospiegels

Toegevoegd: 04-06-2018, 21.26 uur
OM eist taakstraf voor vernielen autospiegels
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 23-jarige K. M. uit Vlissingen een taakstraf van 160 uur geëist plus nog eens 80 uur als stok achter deur. Ook moet hij zich laten behandelen en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan. Daarnaast moet hij zin slachtoffers ruim zevenduizend euro aan schadevergoeding betalen.


M., die heeft bekend, wordt ervan verdacht vorig jaar in een weekend in zowel maart als april in en dronken bui in totaal van 26 auto's de buitenspiegels te hebben vernield of een steen door de ruit te hebben gegooid. Volgens de deskundigen had M. een slechte impulsbeheersing, waardoor hij als het ware kon 'exploderen'. De oorzaak daarvan moest worden gezocht in zijn jeugd, toen hij veel werd gepest en als reactie daarop het verkeerde pad opging door veel te drinken.

Van de vernielingen zei M. zich weinig te kunnen herinneren. M. werd in april opgepakt. Hij liet zich opnemen om van de drank en softdrugs af te komen en schreef brieven aan zijn slachtoffers om hen onder meer uit te leggen hoe hij tot zijn vernielingen was gekomen. Volgens de deskundigen lijdt M. aan PTSS en mogelijk ook aan ADHD. Over twee weken wijst de rechtbank vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren