Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 30 km

Geen vervolging schietende agenten Breskens

Toegevoegd: 06-06-2018, 16.17 uur
Eén van de verdachten raakte destijds gewond.
Eén van de verdachten raakte destijds gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De twee politieagenten die op 20 december 2017 in Breskens schoten losten na een gewapende overval in Breskens, worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten op basis van onderzoek dat de Rijksrecherche deed naar het incident.


Op de bewuste woensdagavond werd een man door twee overvallers geslagen toen hij met zijn auto aankwam bij zijn huis aan de Slikkenburgseweg. Hij raakte gewond en werd in het ziekenhuis verzorgd. In de woning bedreigden de overvallers met een vuurwapen de moeder en haar twee minderjarige kinderen.

Tijdens de overval zag één van de slachtoffers kans om de politie te waarschuwen, die snel ter plaatse was. Op het moment dat agenten met hun auto voor het hek stopten, kwam er vanaf de woning een auto met hoge snelheid aanrijden. De auto ramde het toegangshek en de politieauto.

De agenten sprongen uit hun voertuig en trokken hun vuurwapen. Beiden agenten losten meerdere schoten op de auto en de inzittenden. De passagier van de auto raakte gewond. De auto stopte en 27-jarige verdachte uit Terneuzen kon direct worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen maar vorige week kon alsnog een verdachte worden opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man.

De Rijksrecherche startte een onderzoek naar het schietincident. “Op basis van dat onderzoek is geoordeeld dat het geweld, het schieten op de auto en inzittenden, voldeed aan de voorwaarden zoals gesteld in de Ambtsinstructie. Ook heeft het onderzoek uitgewezen dat er sprake was van een noodweer en/of noodweerexces situatie. Het geweld voldeed aan de eisen van proportionaliteit en subsidiariteit. Gelet hierop zal er geen strafvervolging worden ingesteld tegen de politieambtenaren”, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

De voorlopige hechtenis van de tweede verdachte is woensdag verlengd. Zijn zaak wordt op 27 augustus behandeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
balkenende (8-6-2018 om 07:14)
geef deze mense levenslang
Rik (7-6-2018 om 11:34)
Toch vind ik het wel goed dat het OM elk geweldsincident van de politie achteraf toetst aan de geweldsinstructies. We zitten ook niet te wachten op een vrijbrief voor schietgrage agenten.
bram (7-6-2018 om 04:07)
jonge, jonge, geen strafvervolging van twee politieagenten die hun beroep uitoefenen. Moet toch niet gekker worden. Deze politie-agenten hebben hun plicht perfect uitgevoerd! Je zal er maar staan met zulk zich zo agressief gedragende criminelen. Jammer dat de tweede persoon (crimineel) niet is geraakt. Snap niet dat het OM denkt dat deze politiemensen fout zijn. Shame about You! Geef deze politiemensen maar een lintje, daar doe je beter aan dan hun bij voorbaat verdacht te maken.
Renata (7-6-2018 om 03:41)
Belachelijk dat er überhaupt een onderzoek gedaan wordt. Tijd dat er harder opgetreden wordt. Ook hier in Zeeland komt steeds meer criminaliteit en rotzooi.
WRX (6-6-2018 om 23:52)
Zou schandalig zijn ook als die agenten vervolgd werden. Als die bandieten geen overval gepleegd hadden was er niks aan de hand. Het is hun eigen bedrijfsrisico. Dikke duim voor de politie met deze zaak!
Bram (6-6-2018 om 19:58)
Jammer dat ze die lafaards niet iets beter geraakt hadden dan kunnen ze in iedergeval niet in herhaling vervallen. Goed gedaan politie
Cookie-instellingen beheren