Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 193 km

Boetes bij grootscheepse grenscontrole

Toegevoegd: 09-06-2018, 16.44 uur
Belgische en Nederlandse agenten bij de controle.
Belgische en Nederlandse agenten bij de controle.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Vrijdagmiddag en -avond hebben Belgische en Nederlandse agenten samen een grenscontrole gehouden.


's Middags had de politie een controleplaats ingericht op de Tractaatweg bij Westdorpe. 's Avonds werd het verkeer gecontroleerd aan de Westkade in Sas van Gent. In totaal werden 140 voertuigen en ruim 150 mensen gecontroleerd.

Bekeuringen
Negen bestuurders kregen een bekeuring. Zo zat er een inzittende teveel in de auto; drie mensen hadden geen gordel aan; iemand gebruikte een mobiele telefoon tijdens het rijden en een bestuurder had een verkeerde kentekenplaat op een aanhangwagen bevestigd. Ook volgden bekeuringen voor een kapot remlicht; omdat de auto niet APK-gekeurd was en een bestuurder had geen rijbewijs.

Alcohol en drugs in het verkeer
De agenten onderworpen 55 bestuurders aan een alcoholtest. Een persoon werd aangehouden, omdat vermoed werd dat hij teveel alcohol had gedronken. Bij de uitgebreide ademanalyse bleef deze bestuurder onder de strafbare limiet van 220 ug/l. Er werden zeven bestuurders onderworpen aan een drugstest. Twee bestuurders hadden een positieve drugstest. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingenomen. Twee mensen hadden nog drugs in hun bezit. Deze werd in beslag genomen en ze kregen hiervoor een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Op de John F. Kennedylaan werden ruim 850 automobilisten op hun snelheid gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Ruim honderd bestuurders pleegden een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur.

ANPR-camera
Met behulp van een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) camera werden kentekens van voorbijrijdende voertuigen gescand. Deze werden vergeleken met een computerlijst met kentekens, die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. De camera stelde zeven hits vast, waarvan twee auto's werden onderschept. De bestuurder van een Belgische auto bleek aan de Nederlandse justitie nog vijf boetes te moeten betalen. Hij kon slechts 390 euro betalen en moest daarom de auto bij het politiebureau achterlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (13-6-2018 om 08:07)
Dit snap ik even niet: De camera stelde zeven hits vast, waarvan twee auto's werden onderschept 2 maar?
Cookie-instellingen beheren