OM wil opname na bedreigen Aboutaleb

Toegevoegd: 11-06-2018, 20.16 uur

OM wil opname na bedreigen Aboutaleb
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank verzocht de 43-jarige D. S. uit Sint Maartensdijk te ontslaan van rechtsvervolging en hem voor een jaar te laten opnemen in een psychiatrische kliniek, dat na het bedreigen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

De man, die lijdt aan wanen, schizofrenie, paranoia en overmatig cannabis gebruik(te), wordt ervan verdacht - zij het via,via - Aboutaleb te hebben bedreigd toen hij in behandeling was bij het Leger des Heils. Hij vertelde zijn begeleider wat hij dacht en deed.

S. maakte zich druk om de misstanden in de wereld, de regering, het gekonkel van de politiek en het feit dat de rechtse partijen zoals de PVV buiten spel werden gezet. Idem voor Rotterdam en een volgens S. ongelukkige opmerking door Aboutaleb over Salafisten.

S. wilde Aboutaleb 'goed aanpakken' en daarna zelfmoord plegen. Ook zichzelf opblazen in een moskee stond op zijn lijstje. De begeleider besprak de ultra-rechtse gedrag/gedachtegoed van S. in een teambespreking en daar werd besloten dat de begeleider contact moest opnemen met de wijkagent. Dat alles in de hoop dat er een crisisinterventie (zorg) zou komen. In plaats van de verwachte zorg werd S. aangehouden en volgde er strafvervolging. 

Hij had het allemaal niet zo bedoeld, betoogde S. tijdens de behandeling van zijn zaak. "Ik zeg het wel, maar ik doe het nooit". En dat hij naar Rotterdam zou gaan, zat er volgens hem ook niet in, want als rasechte Ajax-fan heb ik in Rotterdam niets te zoeken", maakte hij nog eens extra duidelijk. 

Uitspraak 25 juni.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (12-6-2018 om 11:32)
@Smerdiek, dat was dus mijn eerste gedachte. Dagelijks de meest walgelijke bedreigingen en daar hoor je ze niet over. Wilders mag net als Pim F. of Theo v G. wel afgeslacht worden van de linkse volksverraders he. Fijn voor die vent zo’n begeleider, fijne hulp v het Leger des huichelaars.
jan (12-6-2018 om 10:19)
Wel er is degelijk een verschil ,ik heeft niets tegen burgemeester Aboutaleb. maar ik als burger(Nederlander) zou het niet voor elkaar om iemand achter de tralies te krijgen voor zo´n incident .de rechter zou zeggen betaal deze meneer 150 euro voor zijn daad en om brood te kopen ,en u als slachtoffer moet een werkstraf doen van 60 uur
Smerdiek (12-6-2018 om 01:52)
Ik praat het niet goed, laat dat voorop staan. maar gaan ze nu al die gasten die Geert Wilders bedreigen ook behandelen of oppakken? Bewezen is toch dat dat meerdere keren per dag gebeurt? Of mag dat dan weer wel bij een rechts-georiënteerde politicus?