Celstraf geëist na autobrand Goes

Toegevoegd: 11-06-2018, 20.20 uur

De autobrand in de Goese Trompstraat.
De autobrand in de Goese Trompstraat.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige dakloze C. S. is maandag in Middelburg bij verstek een gevangenisstraf van zeventig dagen waarvan vijfendertig voorwaardelijk geëist. Op 22 januari dreigde hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend dat hij in Goes haar auto in brand zou steken. 

Een dag later gebeurde dat ook en prompt werd S. als verdachte aangemerkt. Camerabeelden zouden onder meer moeten aantonen dat S. de dader was. Via zijn advocaat liet S. weten wel gescholden te hebben, maar absoluut niemand te hebben bedreigd.

Op de beelden was volgens zijn advocaat geen gezichtsherkenning mogelijk geweest en op het eerste gezicht kon iedereen het zijn geweest. Bovendien was het niet uit te sluiten dat een ander was geweest. Of iemand doe door zijn ex- was ingehuurd. Kortom: onduidelijkheid en twijfels voldoende om de rechtbank te verzoeken zijn cliënt vrij te spreken.

Uitspraak 25 juni.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750