Zeehondenpup spoelt aan bij 's-Gravenpolder

Toegevoegd: 13-06-2018, 10.27 uur

De zeehond is naar A Seal in Stellendam gebracht.
De zeehond is naar A Seal in Stellendam gebracht.
1
© Foto: EHBZ
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - Op de Zeedijk bij 's-Gravenpolder is dinsdag een zeehondenpup aangespoeld. Het dier is overgebracht naar een opvanglocatie.

De zogeheten huiler werd aangetroffen door een wandelaar. De moeder was nergens te bekennen en daarom werd de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) ingeschakeld.

De zeehond kreeg ORS toegediend en het dier werd vervolgens overgebracht naar A Seal in Stellendam.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (15-6-2018 om 17:28)
@ w kruit dankzij naïeve mensen zoals jij is er nu een plaag aan het ontstaan van zeehonden die veelal hun natuurlijke gedrag zijn afgeleerd en komen er steeds meer ziektes in de populatie. Maar gelukkig hebben we nog superkruit en vrienden die de gehele populatie zeehonden om zeep helpen omdat ze hun emoties niet onder controle hebben. Chapeau jongen
Marc (15-6-2018 om 17:23)
Mr kruit natuurlijk moeten we alles redden wat er te redden valt, en zeker hulpeloze dieren. Ik noem de kat in de boom, terecht dat ons gemeenschapsgeld daar aan gespendeerd word. Of uitrukken voor een zieke meeuw. Laat de natuur dit zelf maar oplossen, die zieke meeuw gaat bij de mikke ook dood en die kat komt echt wel vanzelf uit de boom als hij honger krijgt.
W. Kruit (15-6-2018 om 10:25)
Gelukkig hebben we John nog, om ons te vertellen hoe we hulpeloze jonge dieren aan hun lot moeten overlaten. Harteloos moeten we worden, zowel voor hulpeloze mensen als hulpeloze (jonge) dieren. Een fijn vooruitzicht! Dank je wel, John voor dit nieuwe inzicht!
John (13-6-2018 om 18:25)
Ik dacht dat EHBZ ook al had aangegeven om zeehonden pups gewoon met rust te laten en vooral niet weg te halen omdat de moeder gewoon terug komt. En ors toedienen aan een pup zonder duidelijke noodzaak is helemaal achterlijk. Hoog tijd dat we het zelfde als andere landen gaan doen en dit soort organisaties verbieden in te grijpen in natuur zonder noodzaak met alle gevolgen van dien.