Hond zakt door pootjes, brandweer schiet te hulp

Toegevoegd: 13-06-2018, 20.47 uur

De brandweer van Burgh-Haamstede schoot te hulp.
De brandweer van Burgh-Haamstede schoot te hulp.
1
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De strandjeep van de brandweer in Burgh-Haamstede is woensdagavond ingezet om een hond van het strand te halen.

Volgens de brandweer was het diertje door onbekende oorzaak door zijn pootjes gezakt en kon hij niet meer verder lopen. Het dier bevond zich op dat moment op het strand ter hoogte van strandpaviljoen De Strandloper bij Nieuw-Haamstede.

De dierenambulance werd ingeschakeld maar omdat deze stuitte op een hek, werd even voor 19.00 uur de hulp van de brandweer ingeroepen. Die heeft het hek geopend en vervolgens geholpen om de hond in de dierenambulance te leggen. De hond is vervolgens naar een dierenarts gebracht.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johanna (26-9-2018 om 09:13)
ben het helemaal eens met anti gsm en dhr. kruit . en bedankt voor de hulp van zo een hulpeloos dier .
Oud zeeuw (17-6-2018 om 00:31)
Kosten brandweer voor de eigenaar?
Jan (16-6-2018 om 21:14)
Als jezelf door je pootjes zakt, komen die hulpverleners niet!! Je kan beter een hond of kat zijn
Moeder (16-6-2018 om 09:51)
Er wordt nergens gesproken over een baas. Waar was die? Beterschap voor het beest. Zitten er aan zoiets nog kosten vast voor een baas van een hond? Ik bedoel: als wij mensen in een ambulance vervoerd moeten worden, moeten we dat zelf betalen tegenwoordig! Tenminste als je eigen risico nog niet opgebruikt is...
AntiGSM (15-6-2018 om 12:37)
@Jan; ik hoop dat jij eens door " je pootjes" gaat en dat dan niemand jou komt helpen. Met alle reageerders eens, ook ik ben een dierenliefhebber en ik ben er blij mee dat er zulke mensen zijn (brandweer, dierenambulance enz)! Lof voor deze mensen die bijna allemaal vrijwilliger zijn!
W. Kruit (15-6-2018 om 10:20)
Inderdaad, Jan. Het moet toch niet gekker worden. De brandweer, betaald door de burger, die de burger te hulp schiet. Ik ben blij dat die mensen van brandweer en dierenambulance meer mensen- en dierenliefde in hun pink hebben dan sommigen in hun hele lichaam.