Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui, morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Bootje gekapseisd, opvarenden gered

Toegevoegd: 17-06-2018, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

WOLPHAARTSDIJK - Op het Veerse Meer is zondag ter hoogte van Wolphaartsdijk een zeilbootje omgeslagen. De twee opvarenden zijn gered.


Het bootje kapseisde rond 15.20 uur ter hoogte van de Schelphoek. Het bleef op zijn kop liggen. De opvarenden klommen vervolgens op de romp en de KNRM-reddingboot Oranje van het station Veere werd met spoed ter plekke gestuurd om hulp te verlenen.

De schipper van een andere boot ging langszij en heeft de twee opvarenden van het zeilbootje rond 15.45 uur aan boord genomen. Ze bleven voor zover bekend ongedeerd. De KNRM heeft het volgelopen bootje eerst weer overeind getrokken en vervolgens rond 16.45 uur afgemeerd aan een steiger.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (18-6-2018 om 19:25)
@bram helemaal mee eens. Veel mensen vergissen zich in het meer en komen in de problemen. Gelukkig zijn er de vrijwilligers die iedereen helpen. Zonder hun waren er al veel doden te betreuren denk ik. Hulde aan de KNRM!
JR (18-6-2018 om 15:05)
Bizar dat hier de KNRM voor geroepen word! Ik snap dat de KNRM alle meldingen serieus neemt. maar dergelijk bootje is eenvoudig naar ondiep water te slepen. Die fantastische mensen van de KNRM hebben vast wel iets beters te doen, Over kosten nog maar niet gesproken..
bram (18-6-2018 om 04:25)
Het Veerse meer, gemakkelijk uitgesproken, maar een o zo ( voor sommigen) gevaarlijk vaargebied. Ga je varen op dit o zo mooie vaargebied, lees dan eerst je kaarten en kijk waar je problemen kan verwachtende en waar je moet opletten om niet verkeerd te varen. Voor de rest, het is er gewoon fantastisch. Je kan overal aanleggen, maar meer nog, overal genieten. Heb er jaren op gevaren, heb jaren genoten van de mooie plekjes.. Ben 1 keer vastgelopen, maar ja.....toen had ik een borrel op. Kan hè. Eigen schuld , dikke bult. Ben toen ook losgetrokken door die fantastische mensen van de KNRM. Deze vrijwilligers, zijn echt onmisbaar voor de goede vaarveiligheid op dit fantastische Veerse Meer.
Pieter (17-6-2018 om 18:19)
Een bal bovenaan de mast doet wonderen.