Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer voor stankoverlast Zierikzee

Toegevoegd: 18-06-2018, 18.33 uur
Brandweer voor stankoverlast Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Naar aanleiding van stankklachten in Noorderpolder in Zierikzee heeft de brandweer vandaag metingen verricht. Er zijn lage concentraties zwafelwaterstof (H2S) gemeten die niet gevaarlijk zijn voor de omgeving.


In de Ronde Weel bij sportpark Bannink wordt grond gestort. De werkzaamheden zijn onderdeel van een project om de Ronde Weel grotendeels te dempen. Door het storten van grond in de plas, wordt de bodem omgewoeld en komt er stank vrij. De stank van zwafelwaterstof ruik je al bij heel lage concentraties.

Omwonenden klagen hierdoor over stank die lijkt op rottende eieren. De brandweer heeft in de nabijheid en de omgeving van de plas uit voorzorg metingen gedaan. In de omgeving zijn metingen verricht die inderdaad H2S aantonen. Ook zijn metingen in de Frederikhendriklaan, Basisschool Theo Thijssen, Bejaardenhuis Mitt Hem en het ziekenhuis verricht. Binnen in de gebouwen/woningen zijn geen verhoogde concentraties gemeten.

Bij stankklachten is wel het advies ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft inmiddels alle werkzaamheden afgerond. De grondwerkzaamheden worden morgen beëindigd en op z’n vroegst na de zomer weer opgepakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren