Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek verdwijning Ploegstra heropend

Toegevoegd: 19-06-2018, 21.50 uur
De vermiste man is de 35-jarige Herman Ploegstra uit Ijzendijke.
De vermiste man is de 35-jarige Herman Ploegstra uit Ijzendijke.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Op 26 oktober 2010 verdween de 35-jarige Herman Ploegstra uit IJzendijke. De Zeeuwse politie startte een onderzoek. Het enige dat van hem werd teruggevonden was zijn personenauto, een BMW X5.


Diverse (landelijke) media besteedden destijds aandacht aan de zaak in kranten en op de televisie. Helaas heeft al die aandacht tot nu toe niet geleid tot het oplossen van het mysterie rondom de verdwenen Herman Ploegstra. Ook na al die jaren zijn er geen aanwijzingen voor zelfmoord, een ongeval of vrijwillig vertrek. Inmiddels gaat het Cold Case Team uit van een misdrijf.

Mede naar aanleiding van nieuwe informatie heeft het Cold Case Team besloten de zaak te heropenen. De hoop is dat met nieuwe inzichten en technieken meer helderheid kan komen over wat er met Herman Ploegstra is gebeurd.  De opsporingstechnieken waar de politie gebruik van maakt zijn sinds 2010 verbeterd, dus het team hoopt daar profijt van te hebben.

Het Cold Case Team wil deze zaak natuurlijk graag oplossen, maar op dit moment ligt de hoogste prioriteit bij het terugvinden van Ploegstra. Het is voor de achterblijvers niet te verkroppen dat zij al bijna acht jaar helemaal niets van Herman Ploegstra hebben gehoord.

Mogelijk zijn er, naar aanleiding van de heropening van deze zaak, mensen die bepaalde ideeën hebben over wat er met Ploegstra is gebeurd, of mensen die graag met de politie en het Openbaar Ministerie mee willen denken over deze vermissingszaak die al zo lang speelt. Voor bewoners en betrokkenen wordt daarom op maandag 25 juni 2018 een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis van de Gemeente Sluis in Oostburg, aan de Nieuwstraat. De informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Tijdens deze bijeenkomst geeft het onderzoeksteam een presentatie over het dossier en het feit dat de zaak heropend wordt. Het doel daarvan is natuurlijk om belangstellenden van informatie te voorzien, maar ook om te kijken of er wellicht ideeën leven onder de toehoorders die het onderzoeksteam kunnen helpen. Tijdens de presentatie zijn er dan ook mensen van het onderzoeksteam aanwezig.

Misschien komt de zaak met hulp van ‘derden’ zelfs wel tot een oplossing. Dat zou het ultieme resultaat zijn, maar zoals al eerder gezegd: de hoogste prioriteit (voor zowel de familie, vrienden en bekenden, maar ook voor het Cold Case Team) is het vinden van Herman Ploegstra.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (21-6-2018 om 23:42)
Ik hoop dat de mensen die nog altijd zwijgen niet vergeten dat hij naast familie/vrienden/ collega's ook kinderen en een vrouw heeft achter gelaten, verschrikkelijk!
EM (20-6-2018 om 11:10)
Triest dat de oplossing meer dan waarschijnelijk in het dorpje ligt wat ,tot op heden zwijgt !
john (20-6-2018 om 09:40)
degene die hier ongetwijfeld meer vanaf weet zit voor jaren in belgie in de gevangenis , denk ik
AD. (19-6-2018 om 22:19)
Het is en blijft een raar verhaal waar meer achter zit dan de familie en bekenden blijken te weten dus waren hier meer zaakjes aan de orde volgens mij en dan krijg je dit.