Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Middelburger vast na vondst chemicaliën

Toegevoegd: 20-06-2018, 17.14 uur
De chemicaliën zijn in beslag genomen en afgevoerd.
De chemicaliën zijn in beslag genomen en afgevoerd.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 42-jarige man uit Middelburg zit vast omdat hij vermoedelijk meer weet over de chemicaliën die gisteren zijn gevonden in een loods in Middelburg.


De chemicaliën werden gevonden tijdens een gezamenlijke controle door politie, Belastingdienst, RUD Zeeland en Inspectie SZW. De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en uitkeringsfraude. Hierbij zijn diverse onregelmatigheden en overtredingen geconstateerd.

De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. Ook de RUD heeft overtredingen vastgesteld. De belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Enkele zaken zijn voor de Belastingdienst aanleiding nader onderzoek te verrichten. De Inspectie SZW heeft zich gericht op mogelijke onderbetaling, te lange werktijden, illegale arbeid en de arbeidsomstandigheden. De SZW heeft verschillende overtredingen geconstateerd.

De politie heeft tijdens de controle op twee locaties chemicaliën voor de productie en/of het wassen van harddrugs gevonden. In een bedrijfspand aan de Kuipersweg werd een wasinstallatie voor vermoedelijk cocaïne aangetroffen. In het pand waren ook vaten chemicaliën die gebruikt worden bij het wassen van harddrugs aanwezig. Twee mannen zijn aangehouden. De recherche doet verder onderzoek naar hun betrokkenheid. De goederen en chemicaliën zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Bij de controle van een loods aan de Anodeweg troffen de handhavers tientallen liters chemicaliën aan. Deze stoffen zijn vermoedelijk gebruikt voor het bewerken van cocaïne. Een 42-jarige man uit Middelburg zit vast voor verder onderzoek. De chemicaliën zijn in beslag genomen en afgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren