Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer onderzoek in zaak mantelzorgers

Toegevoegd: 21-06-2018, 20.01 uur
Meer onderzoek in zaak mantelzorgers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 42-jarige V. de R. en zijn 41-jarige echtgenote uit Oost-Souburg, zullen nog even op hun vonnis moeten wachten.


Het duo wordt ervan verdacht tussen 2013 en 2015 toen zij zich opwierpen als mantelzorgers voor een 85-jarige Middelburger hem ruim 230.000 euro lichter te hebben gemaakt. Naast valsheid in geschrifte werd hen ook verweten hem de nodige zorg te hebben onthouden.

'Dit, door met dat opzet onvoldoende inspanningen te tonen om de kwaliteit van leven van die man te verbeteren, immers toen hij niet meer het huis uit kon hebben zij onvoldoende levensmiddelen gebracht en/of bedorven levensmiddelen niet verwijderd; onvoldoende overleg te voeren met de professionele hulpverlening, door het zorgplan niet dan wel onvoldoende bij te houden en/of zich onbereikbaar te houden voor het slachtoffer en die hulpverleners', aldus de tenlastelegging.

Voor deze feiten werd er tegen elk een celstraf van een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist, alsmede het storten van 232.606 euro in de nalatenschap van de man. De rechtbank is nu van oordeel dat het onderzoek niet volledig is geweest en wil nu weten of er een verband bestaat tussen de gedragingen van het echtpaar en het verslechterende ziektebeeld of een aanzienlijke afname van de genezingskans of een (ernstige) toename van de reeds bestaande klachten tot gevolg kunnen hebben gehad.

Voor de beantwoording van deze vraag acht de rechtbank tevens van belang dat door een deskundige wordt vastgesteld waaruit 'het ziektebeeld', 'de reeds bestaande klachten' en 'de aandoeningen'. Wanneer de rechtbank de zaak verder behandelt is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren