Grote gezamenlijke verkeerscontrole Walcheren

Toegevoegd: 22-06-2018, 23.37 uur

Grote gezamenlijke verkeerscontrole Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij de grootschalige integrale controle in de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg zijn vrijdag tussen 13.30 uur en 20.00 uur 34 bekeuringen door de politie uitgeschreven. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor rijden met ingevorderd rijbewijs, onverzekerde voertuigen, rijden onder invloed, rijden door rood licht, bellen in de auto en onverzekerd rijden.

Er werden op verschillende locaties op Walcheren voertuigen gescand met ANPR camera’s (Automatic NummerPlate Recognition). Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de voertuigen naar het parkeerterrein aan de Sportweg in Vlissingen, waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij ruim 140 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van € 21.000,- direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 28 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 18 werden weggesleept, omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De overige 10 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht. Eén eigenaar van een voertuig heeft een naheffing van € 1.500,- gekregen vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken.

Verder inde de politie voor € 1.200,- aan openstaande boetes. Ook kreeg een bestuurder een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) wegens asociaal rijgedrag. Orionis Walcheren gaat bij zeven personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.

Ook inde Orionis € 1.000,- aan openstaande vorderingen. Tot slot inden de deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland voor bijna € 9.500,- aan openstaande gemeentelijke heffingen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (24-6-2018 om 18:45)
Kortom, het draait weer allemaal om geld. Daar kwam deze dag weer op neer.
Krabbepoot (23-6-2018 om 23:54)
Fijn dat parasieten van onze samenleving worden aangepakt! De frequentie van deze controles mag gerust worden opgevoerd!
Kees (23-6-2018 om 13:14)
Top acties! Dit moeten ze veel vaker doen. Zo haal je de rotte appels er mooi van Tussen. Als je schulden maakt dan moet je betalen (dat is gewoon normaal) en als je geen geld hebt kun je niet autorijden zo simpel is het! Van mij mag het nog harder aangepakt worden omdat er steeds meer gajes deze kant op komt.
frank (23-6-2018 om 10:53)
Kijk de crisis is voorbij hoor. 18!!!! auto's weg gesleept omdat mensen niet direct kunnen betalen, in het rustige zeeland. Vervolgens worden deze mensen alleen maar meer gehinderd om hun werk uit te voeren etc etc.... Goed gedaan Rutte, goed bezig
KeeK (23-6-2018 om 10:13)
WOUW ! Super goed gedaan héhé eindelijk heb ik nu voor eerst in 30 jaar gevoel er iets gebeurt aan deze shit ! Echt zoveel gasten die denken ze alles kunnen maken hé bahbah ! Goedzo ook bij Orionis mensen checken, echt hier heb ik RESPECT voor ! Nu nog meer p[ drugs controleren aub want dat kun je niet zien met scannen alleen.. Mooi geld verdient zo, onbegrijpelijk mensen zolang met belastingschulden kunnen doorrijden dat begrijp ik niet echt ! CHAPEAU !!!