Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Getuigenoproep na ongeluk Koewacht

Toegevoegd: 25-06-2018, 09.37 uur
Het ongeval bij Koewacht afgelopen zaterdag.
Het ongeval bij Koewacht afgelopen zaterdag.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval bij Koewacht zaterdagavond. Hierbij raakten twee personen gewond.


Rond 18.45 uur kwamen twee auto’s op de Axelsestraat met elkaar in aanraking. De ene auto betrof een klassieke Alfa Romeo, de andere auto was een Opel Corsa. Vanaf Hulst reden de auto’s al achter elkaar en op de Axelsestraat kwam het tot een botsing.

Als gevolg van de aanrijding kwamen beide auto’s in de sloot terecht, elk aan de andere kant van de weg. Vermoedelijk is de old timer total loss. De bestuurder van de Alfa raakte gewond maar kon wel zelfstandig uit de auto komen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

De inzittende van de Opel, een 31-jarige man die in Koewacht verblijft, rende weg van het ongeval voordat hij de kans had geboden om gegevens uit te wisselen. Met hulp van getuigen is de man even later opgespoord en door de politie aangehouden. Hij is mee terug genomen naar de plaats van het ongeval waar inmiddels ambulancemedewerkers ter plekke waren. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Na behandeling van zijn verwonding kon hij weer vertrekken. De man is, vanwege de aard van de aanrijding, aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij mag daar ten overstaan van rechercheurs zijn verhaal vertellen over wat er gebeurd is. In het politiecellencomplex is de man in verzekering gesteld.

De man die uit de Opel was gekomen bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies op straat een A. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen. De resultaten worden op een later moment bekend. De bestuurder van de Alfa heeft ook geblazen maar bleek niets gedronken te hebben. Door de agenten ter plaatse zijn getuigen van het ongeval gehoord.

De politie is echter ook nog op zoek naar getuigen die de auto’s even eerder hebben zien rijden. De route die gevolgd is door de Opel Corsa begon bij de supermarkt aan het Stationsplein in Hulst. Vanaf dat punt is de auto in de richting van de Absdaalseweg gereden. Bij de rotonde bij het tuincentrum zag de bestuurder van de Alfa de Opel voor het eerst in zijn achteruitkijkspiegel. De Alfa kwam uit de richting van Hulst.

Vanaf de rotonde bij het tuincentrum zijn beide auto’s, volgens verklaringen van beide mannen, op dezelfde weg achter elkaar aan gereden. De route ging via Absdale over de N258 en uiteindelijk de Axelsestraat op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (25-6-2018 om 16:54)
Op de foto’s lijkt het wel een opel Astra ipv Corsa
Bas (25-6-2018 om 10:13)
Duidelijk een gevalletje van niet in de berm wille rijden van de twee Pech voor de man van de oldtimer dat hij a blies , schuld zal wel in zijn schoennen geschoven
Cookie-instellingen beheren