Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee schepen in aanvaring Westerschelde

Toegevoegd: 28-06-2018, 10.23 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Op de Westerschelde heeft donderdagochtend een aanvaring plaatsgevonden tussen twee zeeschepen. Er is niemand gewond geraakt.


De aanvaring vond rond 06.20 uur plaats bij de Spijkerplaat ter hoogte van Ritthem. Het gaat om de 140 meter lange Aldebaran en de 89 meter lange Marry-S. De laatste heeft bij de aanvaring een gat in de romp opgelopen, terwijl de Aldebaran alleen schade aan de boeg heeft.

Volgens Rijkswaterstaat is er geen sprake van gevaar voor de omgeving en lekken de schepen geen olie. De officier van dienst van Rijkswaterstaat is aan boord gegaan voor verder onderzoek. Beide schepen zijn na de aanvaring naar het ankergebied Vlissingen Rede gegaan. Het overige scheepvaartverkeer heeft er geen last van.

Zodra het onderzoek is afgerond gaan de schepen waarschijnlijk naar een werf voor reparatie. Over de oorzaak van de aanvaring is verder niks bekend. Beide schepen waren op weg naar Antwerpen toen de aanvaring plaatsvond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren