Negen gewonden bij ongeval, A58 dicht

Toegevoegd: 30-06-2018, 09.26 uur

Het ongeval bij Woensdrecht.
Het ongeval bij Woensdrecht.
1
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het verkeer richting Zeeland moet rekening houden met ernstige verkeershinder als gevolg van een ernstig ongeval op de A58/A4 bij Woensdrecht. De A58 richting Vlissingen is afgesloten voor onderzoek, berging van de auto's en het opruimen van wrakstukken. De politie denkt dat de weg een groot deel van de ochtend afgesloten blijft.

Het ongeval gebeurde rond 05.40 uur. Een personenbusje met daarin negen inzittenden botste achterop een vrachtwagen met oplegger. De vrachtwagencombinatie stond met pech op de vluchtstrook. Door de aanrijding raakten alle inzittenden van het busje gewond. Vijf van hen zijn er ernstiger aan toe.

Hulpdiensten rukten massaal uit om de gewonden te helpen. Zo kwamen er onder andere twee traumaheli’s naar de plaats van het ongeval. De gewonden zijn naar diverse ziekenhuizen gebracht.

Bijkomend probleem is dat de N57 om 11.00 uur dichtgaat voor Concert at Sea. De Brouwersdam wordt dan afgesloten, waardoor het verkeer daar dan niet meer langs kan. Mensen die naar het strand in Zeeland willen, kunnen hun reis beter uitstellen tot de A4 weer vrij is, zegt Rijkswaterstaat. Wie toch naar Zeeland wil, kan het beste rijden via de A29 en de N59, of eerst naar Antwerpen en dan omhoog.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
G (6-7-2018 om 07:00)
@johan het is een ernstig ongeluk geweest, daarboven op is er een auto achterop de ontstane file geknald en over de kop geslagen met een dode. Dus dan is de wegafsluiting helemaal zo gek nog niet.
Johan Thiel (4-7-2018 om 09:41)
Triest zo'n geluk maar als men luchtopnames maakt eventueel met drone kan de weg toch sneller open als alles op film staat.
a van de velde (3-7-2018 om 18:33)
als je lange afstanden rij kom je met zon opkomst met een slaap probleem te maken ik kan er van meepraten s,morgens moet je aan de kant wand dan krij je het zwaar te verduren ikben 40 jaar chaufeur geweest nog in de goeie tijd met de tachograaf en 5 miljoen km gedraaid ik heb het zelf dikwijls meegemaakt maar met personen bij je moet je verandwoording nemen en slapen op tijd en niet doorjakkeren zonder te stoppen . mvg een vracht wagen chaufeur
Johan (1-7-2018 om 10:56)
Zo'n weg zo lang afsluiten,lekker bezig wegbeheerder,dit is toch niet meer uit te leggen.
jaapverkeer (30-6-2018 om 21:21)
Dat soort personenbusjes rijden vaak lijndiensten en rijden in bijvoorbeeld 12 uur van Boedapest naar Nederland. onderweg mensen in- en uitladend. Jakkeren en doorrijden, ze hebben voor zover mij bekend geen tachograaf. Ooit een pakketje gekregen via zo'n lijndienst. Het is de vraag of het allemaal verantwoord gaat, maar wellicht weten we meer uit het politieonderzoek.
Moeder (30-6-2018 om 20:30)
Wat deed die bus in vredesnaam op de vluchtstrook? Arme vrachtwagenchauffeur, zelfs daar ben je niet veilig meer tegenwoordig. Echt ongelofelijk. Beterschap voor iedereen.