Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Brandweer oefent groot ongeval bij autosloperij

Toegevoegd: 21-09-2006, 19.16 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

SEROOSKERKE (W) - Woensdagavond heeft de brandweer van de Gemeente Veere een grote hulpverleningsoefening gehouden in Serooskerke.

Het terrein van autosloopbedrijf Van Stouten was voor één avond de openbare weg tussen Serooskerke en Oostkapelle, hier had zich dan ook een ernstig ongeval voorgedaan.

Drie personenauto's waren op elkaar gebotst, één hiervan kwam door de aanrijding op zijn zijkant te staan. Door de klap vloog een houtenpaal van de lading van een andere auto vooruit en belande recht op de voorruit van een andere auto. De bestuurder van dit voertuig werd vol getroffen door de paal, deze was dan ook dwars door zijn lichaam heen gegaan. Tevens zaten er in dat voertuig ook nog twee andere personen, één van hen was met zijn hoofd tegen de voorruit gekomen, de andere raakte licht gewond.

In het middelste voertuig zaten twee personen waarvan er één nekletsel had opgelopen, de andere kon het voertuig niet verlaten.

De bestuurder van het laatste voertuig dat op zijn wielen was blijven staan kwam door de klap met zijn voeten vast te zitten en was verder goed aanspreekbaar.

Voor de brandweer een hele klus om dit scenario uit te voeren. De eerste tankautospuit van Serooskerke schaalde daarom ook al snel op naar een 'middel hulpverlening'. De brandweer van Westkapelle kwam hen assisteren bij het ongeval.

De brandweer is dan ook ruim een uur bezig geweest met het bevrijden van de slachtoffers. Dit waren overigens leden van de Jeugdbrandweer Veere die met alle plezier uit de voertuigen bevrijd wilden worden.

Voor de brandweer was dit een oefening waarbij diverse onderdelen van technische hulpverlening aan de orde kwamen. De brandweer spreekt van een geslaagde oefening welke overigens door zowel de burgemeester als de commandant zijn bezocht.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750