Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwacht haalt rubberboot naar de kant

Toegevoegd: 01-07-2018, 02.47 uur
Strandwacht haalt rubberboot naar de kant
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De strandwacht in Vlissingen heeft zaterdag een rubberbootje met één opvarende in veiligheid gebracht.


et bootje raakte in de problemen ter hoogte van de Gevangentoren. Vanwege de aflandige wind zag de inzittende van het bootje geen kans op eigen kracht terug te komen naar de vaste wal en dreef steeds verder richting de vaargeul.

Met behulp van de reddingswaterscooter werd eerst de man in veiligheid gebracht en daarna het bootje geborgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (1-7-2018 om 15:59)
Best moeilijk hè om even de windrichting te checken vóór je gaat varen en evt. risico in te schatten. Mensen hebben geen enkel idee waar ze op moeten letten....
Karina van Hoorn (1-7-2018 om 12:02)
Dankzij een melding is deze persoon gered, vraag me af hoe lang het duurt voordat het een keer mis gaat. Het Klein zandje is inmiddels uitgegroed tot een Groot zand, een gebied waar geen strandwacht te bekennen is, alles concentreert zich op het Badstrand. De stroming is gevaarlijk, menig toerist is zich hier niet van bewust en een waarschuwingsbord ontbreekt. Ook zou de strandwacht zijn blikveld een moeten verruimen, het Klein zandje is bij laag water net zo druk als het Badstrand.
Cookie-instellingen beheren