Boetes voor ondermaatse zeebaars

Toegevoegd: 01-07-2018, 18.18 uur

De vis is door de politie inbeslaggenomen.
De vis is door de politie inbeslaggenomen.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Het Haventeam van de politie heeft de afgelopen week een visserijcontrole gehouden in samenwerking met de visserij Nederland.

Er is onder andere gecontroleerd bij de uitlaat van Dow in Terneuzen. Hier was iemand aan het vissen die 14 ondermaatse zeebaarzen bij zich had. Deze zijn dan ook gelijk inbeslaggenomen. Het is verboden om zeebaarzen te doden en mee te nemen. De betrokken persoon heeft een bekeuring gekregen van 500 euro.

Ook is er bij de EPZ centrale in Borssele gecontroleerd. Hier zijn ook twee bekeuringen uitgeschreven voor hetzelfde feit.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Raimon (9-7-2018 om 14:48)
Ondermaatse vis meenemen mag niet, vis stropen mag ook niet. Wanneer de autoriteiten hierop controleren zijn, zou ik ze graag deze tip willen, de Pijlerdam bij Neeltje Jans. Het is een publiek geheim dat daar door bep. families op zeebaars wordt gestroopt. Kofferbakken vol gestroopte maats/ondermaatse zeebaars en andere vis verdwijnen in de illegale handel. Dit gebeurt al jaren. Niemand die ze wat doet. Met gevaar voor eigen leven balanceren ze tussen de buizen van de Pijlerdam, het is zelfs een art. 461 gebied. Dit is meermaals gemeld, ik heb sterk het idee dat de autoriteiten niet durven door te pakken omdat men bang is voor deze families/groep. Maar wel die enkele recreatievisser pakken, uitzonderingen daargelaten. Ik vind daar wat van.
Thera (6-7-2018 om 18:02)
Goed dat hierop controles worden uitgevoerd. Iedereen zal zo zijn uitleg of argument hebben in het eigen voordeel, dat speelt altijd. Vis uit die wateren, wil iemand die op het bord krijgen vraag ik me af. Eigen consumptie is eigen keus maar onderlinge verkoop aan restaurants is ander verhaal. Hopen maar dat het in eigen maag beland.
Hendrik (3-7-2018 om 00:22)
Lekker man, vissen bij de uitlaat van DOW terneuzen
Will (2-7-2018 om 20:07)
Ondermaatse baars terug is prima, en de aan de maar 42 is alleen maar voor de beroepsvissers. zijn namelijk bag dat de sportvissers de baars wegvangt.!!!
John (2-7-2018 om 15:01)
@ ad inderdaad, het is krankzinnig geworden, de beroeps moet alles doden en meenemen en owee als wij als gewone sportvisser een visje meenemen voor in de pan. Terwijl er meer dan genoeg zit, vang er gemiddeld 3 maatse op een dag maar ik gooi nu alles maar terug. 500€ ze zijn helemaal gek geworden je kan in dit land beter iemand het ziekenhuis in slaan dan een zeebaarsje meenemen
Mart (2-7-2018 om 12:28)
Jammer inderdaad dat een hard werkende man, die savonds een hendeltje uitgooit geen visje meer mee mag nemen terwijl beroeps zeebaars vangen zoveel waar je van schrikt. Ondermaatse moeten zeker retour, helemaal mee eens en een boete voor deze man is dan ook zeker terecht, maar zelfs als je een maatse vang moet hij terug. Jammer, misschien beter de beroeps wat harder straffen of moeten die perce BMW er van kunnen rijden? Gewoon simpel bekijken en niet een hengelaar straffen die een zelf gevangen baars wilt eten! Nogmaals ondermaatse moeten zeker trug.....!