Chinookhelikopter naar Rescue Vlissingen

Toegevoegd: 02-07-2018, 17.55 uur

De CH-47 Chinook komt op 15 augustus naar Vlissingen.
De CH-47 Chinook komt op 15 augustus naar Vlissingen.
1
© Foto: Mediacentrum Defensie / Rescue Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een Chinook CH-47-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht zal over anderhalve maand de hoofdact worden van Rescue Vlissingen. Met behulp van de helikopter zal een blusdemonstratie worden gegeven.

De CH-47 Chinook is een middelzware transporthelikopter. De helikopter met de karakteristieke tandemrotor is uitermate geschikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat inmiddels wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

Tijdens Rescue Vlissingen (op 15 augustus) zal de helikopter een blusdemonstratie geven. Onder de helikopter hangt dan een zogeheten bambi-bucket welke wordt gevuld met zo’n 10.000 liter water. Deze kan vervolgens worden leeggestort. Deze methode wordt regelmatig toegepast bij natuurbranden.

De Chinook is nog nooit eerder bij Rescue Vlissingen geweest. “Rescue-woordvoerder Dennis Castel: “Na lang lobbyen is het de organisatie gelukt deze bijzondere demonstratie aan het programma toe te voegen. Hij laat de bezoekers zien waartoe de Koninklijke Luchtmacht in het kader van nationale operaties toe in staat is.”

Rescue Vlissingen werd in 2016 bezocht door ruim 80.000 mensen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Casper (4-7-2018 om 00:49)
Gaaf! Jaren geleden is dit al eens eerder gebeurd. Wordt nlg es wat, ons Vlissingen!
marja (2-7-2018 om 20:13)
geweldig dat jullie erbij zijn en van harte welkom
Kees (2-7-2018 om 18:53)
Dat is mooi. ik hoop dat het tegen die tijd 30 graden is dan kan de Chinook met de bambi zak van 10.000 liter water het publiek koelen. Even de zak legen boven publiek