Zeiljacht loopt vast na motorproblemen

Toegevoegd: 03-07-2018, 13.51 uur

De KNRM heeft het zeiljacht losgetrokken.
De KNRM heeft het zeiljacht losgetrokken.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KATS - Als gevolg van een technische storing is maandagmiddag in de buurt van de Zandkreeksluis bij Kats een zeiljacht aan de grond gelopen.

Het jacht had te kampen gekregen met koelwaterproblemen en hierdoor was de aandrijving gestopt. Rond 14.50 uur werd de bemanning van de KNRM-reddingboot Oranje van het station in Veere opgeroepen om hulp te verlenen.

Toen de reddingboot ter plaatse was, was sprake van opkomend water en zodoende kon het jacht gemakkelijk losgetrokken worden. Hierna is het naar een jachthaven gebracht zodat naar de motorproblemen gekeken kon worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.J. Mulder (3-7-2018 om 21:09)
Ik zeg , maak gebruik van je zeilen, deze zijn zoveel meer waard als een reddingboot. Onnodige hulpverlening in casu onvermogen van een bemanning.
Will (3-7-2018 om 20:05)
Zeilen ook kapot ??