Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

AT opgeroepen na bedreiging in Kapelle

Toegevoegd: 05-07-2018, 11.15 uur - Update: 05-07-2018, 12.38 uur
AT opgeroepen na bedreiging in Kapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een arrestatieteam (AT) van de politie is woensdagavond opgeroepen nadat in Kapelle iemand zou zijn bedreigd met een vuurwapen. Reguliere agenten konden de verdachte oppakken.


Volgens de politie werd na de melding rond 19.45 uur de Nieuwekerkstraat afgezet. De verdachte zou een schuur of woning ingelopen zijn. Omdat sprake was van een vuurwapen hebben de ter plaatse geroepen agenten extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zij trokken hun zware kogelwerende vesten aan en de straat werd afgezet.

Naast het arrestatieteam werd ook een politiehelikopter ter plekke gevraagd, maar op een gegeven moment kwam de verdachte in beeld en kon deze door reguliere agenten worden opgepakt. De komst van het arrestatieteam werd hierop geannuleerd.

De verdachte is een 18-jarige man uit Kapelle. Hij zou een 23-jarige inwoner van dezelfde plaats met een wapen hebben bedreigd, maar meer details daarover zijn nog niet bekend. Het wapen is door de politie aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of het om een echt of een imitatiewapen gaat. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governmind (6-7-2018 om 00:50)
"De politie onderzoekt nog of het om een echt of een imitatiewapen gaat." Pardon?? Dat stel je in een paar seconden vast als je em in je handen hebt.
Cookie-instellingen beheren