Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gewonde bij zeer grote brand Ritthem

Toegevoegd: 05-07-2018, 14.49 uur - Update: 05-07-2018, 23.42 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij een bedrijf aan de Denemarkenweg in Ritthem is een zeer grote brand uitgebroken. Er is sprake van één zwaargewonde.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de brand rond 14.15 ontstaan bij werkzaamheden brand ontstaan in de meterkast. Eén persoon raakte gewond. Hij is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ter plekke gekomen.

De brand begon ogenschijnlijk klein. Bij aankomst van de brandweer was er geen rook te zien. Inmiddels is de situatie sterk veranderd: een loods staat in lichterlaaie en er is een grote rookpluim te zien. De omgeving is afgezet en het gebied is ontruimd. Rond 14.50 uur is de Denemarkenweg volledig afgesloten.

De Veiligheidsregio Zeeland verzoekt mensen in de omgeving van de brand om de weg vrij te houden of te maken voor de hulpverlening. Rond 16.00 uur is NL-Alert afgekondigd met de oproep binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ook ventilatieroosters te sluiten. Het spoorverkeer door het havengebied is stilgelegd.

Rond 16.40 uur is een politiehelikopter bij de brandlocatie geland. Rond 17.00 uur is deze weer vertrokken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jay (7-7-2018 om 17:16)
Zoutelandenaar dit omdat schuim vooral nuttig is voor vloeistofbranden om de brandhaard af te dekken zodat er geen zuurstof bij kan komen. Bij deze brand was water de noodzaak omdat water goed koelt en het overal goed tussen loopt wat schuim dus niet zo snel doet. Schuim zou in dit geval dus absoluut niet effectief zijn om alles goed te koelen.
Zoutelandenaar (6-7-2018 om 13:41)
Waarom zijn er geen schuim bluswagens ingezet?
zeeuw (5-7-2018 om 17:26)
wat heb je daar te zoeken echt iets voor sensatie zoekers in de weglopen en anders niets
P.Erpelicnk (5-7-2018 om 16:59)
Rookpluim is ook nabij Vogelwaarde ( Drie Gezustersdijk) te zien. Veel sterkte gewenst voor de gewonde persoon.