Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Celstraffen geëist tegen achtervolgd duo

Toegevoegd: 05-07-2018, 22.55 uur
Celstraffen geëist tegen achtervolgd duo
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag tegen de 27-jarige J. de V. uit Rucphen en de 23-jarige R. R. zonder vaste woon- of verblijfplaats celstraffen geëist, onder meer vanwege diefstal en brandstichting.


Tegen De V. werd twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist en R. hoorde 540 dagen waarvan 367 voorwaardelijk tegen zich eisen. Daarnaast zouden beide mannen een rijontzegging van twee jaar opgelegd moeten krijgen.

De V. wordt ervan verdacht begin december vorig jaar in Willemstad een Volkswagen Caddy te hebben gestolen, een week later in Hoeven kentekenplaten te hebben ontvreemd en grote hoeveelheden diesel te hebben getankt zonder die te betalen. Ook worden De V,. en R. ervan verdacht de Caddy in Yerseke in de fik te hebben gestoken.

De V. ontkent in alle toonaarden en zegt de Caddy van een vriend te hebben geleend. Dat de kentekenplaten gestolen zouden zijn, daar heeft-ie geen idee van want, zo stelt hij, 'wie gaat er nu elke keer dat-ie in de auto stapt kijken of de (goede) kentekenplaten erop zitten'? Ook ontkent hij de Caddy in brand te hebben gestoken.

Het duo kwam in beeld toen de politie bij pompstation Voetpomp bij Krabbendijke de auto wilde controleren. De auto ging er met volle vaart -tegen het verkeer in - vandoor en werd later brandend in Yerseke weer aangetroffen. R. belde enkele vrienden die het duo kwamen ophalen. Inmiddels was de politie extra alert en werd de auto waarin ze zaten tot stoppen gebracht en werden De V. en R. aangehouden.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (6-7-2018 om 08:40)
Dan mis ik nog zeker 220.000 euro toch? Hoezo mogen ze dit houden dan. Alles terugbetalen met rente + schadeloosstelling voor de slachtoffers, wordt snel een half miljoen in ieder geval! Kan ie illegaal in een doos gaan wonen. Zulke ellendelingen verdienen geen enkele compassie.
Cookie-instellingen beheren