Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Diesellekkage locomotief Sas van Gent

Toegevoegd: 06-07-2018, 08.53 uur - Update: 06-07-2018, 10.13 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De brandweer is vanochtend ingezet nadat in Sas van Gent een diesellekkage was ontdekt bij een locomotief.


De locomotief bevond zich op het rangeerterrein aan het Stationsplein. De melding kwam rond 08.15 uur binnen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland constateerde de bemanning van het eerste brandweervoertuig dat er sprake was van een kleine lekkage.

De brandweer heeft een lekbak geplaatst. Inmiddels is de lekkage verkleind tot een druppellekkage. ProRail heeft zuigwagens besteld zodat de tank kan worden leeggepompt. Deze is nog niet in Sas van Gent. Incidentbestrijders van Strukton en ProRail zijn al wel ter plekke. Rond 09.25 uur heeft de brandweer het incident afgeschaald.

Er was volgens de Veiligheidsregio sprake van stankoverlast maar deze bleef beperkt tot het spooremplacement zelf.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren