Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Schade Kloosterboer Ritthem goed zichtbaar

Toegevoegd: 06-07-2018, 14.24 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij Kloosterboer in Ritthem is goed te zien hoe groot de schade is die gisteren ontstond tijdens een zeer grote brand. Inmiddels wordt onderzoek gedaan.

Rond 23.10 uur kon gisteravond het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Vannacht is door drie blusploegen nog lange tijd nageblust. Vanochtend moest opnieuw worden uitgerukt om na te blussen. De werkzaamheden van de brandweer zijn inmiddels gestopt. Op het terrein aan de Denemarkenweg staan nog wel verschillende kranen van Sagro.

De Denemarkenweg werd gisteren volledig afgezet en moest vannacht nog deels afgesloten blijven maar is inmiddels weer helemaal open. Ter plekke is de ontstane schade goed zichtbaar. Een deel van de loodsen staat niet meer overeind en dakbedekking is naar beneden gevallen.

De grote brand ontstond tijdens werkzaamheden die door een elektricien werden uitgevoerd in een meterkast. Hij raakte gewond en is per ambulance afgevoerd. Hoe het nu met de man gaat is niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Clara (7-7-2018 om 15:02)
Het vuur kon zich via de purschuimplaten razendsnel verspreiden, wat niet wordt vermeld is het gevaar van blauwzuurgas (cyanide) dat ontstaat bij het verbranden van purschuimplaten.
Michel (6-7-2018 om 21:24)
Gelezen dat het met de monteur goed gaat, en dat is het voornaamste. De loodsen kunnen vervangen worden. Voor de Monteur: beterschap gewenst.