Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 85 km

Grote boom omgevallen in Philippine

Toegevoegd: 07-07-2018, 01.31 uur - Update: 07-07-2018, 19.59 uur
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Bij het Kanaalpark in Philippine is vrijdagavond laat een grote boom omgevallen. Er is niemand gewond geraakt.


De brandweer kreeg de melding van de omgevallen boom rond 22.50 uur binnen. Volgens de brandweer brak de boom halverwege de stam af en belandde deze op twee geparkeerde auto's. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

De brandweer van de post Mauritsfort rukte uit met een tankautospuit en een haakarmvoertuig met hulpverleningscontainer. De brandweer van Terneuzen leverde een hoogwerker. Tot na enen is de brandweer bezig geweest om takken los te zagen.

Waarom de boom het heeft begeven is niet bekend. Harde windstoten waren het in elk geval niet, die haalden net de 10 kilometer per uur en er stond windkracht twee.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R. Schra (7-7-2018 om 14:36)
mid zomer plotselinge takbreuk. (mid summer branche drop) Door de droogte en/of bij veranderingen in luchtdruk kunnen takken onder stress (vochttekort, zware belasting, slechte takaanzetten) plotseling afbreken. Veelal op warme broeierige dagen net voor opkomend onweer. Onder de huidige omstandigheden ook zeer goed mogelijk. Bij de plataan in kwestie lijkt het erop dat door achterstallig onderhoud er slechte takken (aanzetten) hebben kunnen ontwikkelen. De slecht ontwikkelde takaanzet in combinatie met 'droogtestress' veroorzaakt dan het falen van de takaanhechting op de stam.
Jr (7-7-2018 om 08:49)
Droogte?
Cookie-instellingen beheren