Weerbericht:
Veel bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Storm haalt snelheden rond de 110 kilometer per uur

Toegevoegd: 20-12-2003, 19.28 uur
Door: Roland de Jong & Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG – Zaterdagmiddag begon de wind al aardig aan te trekken. De wind was zaterdagavond kracht 5 tot 7 aan de Zeeuwse kust. Dit liep in de nacht van zaterdag op zondag op tot windkracht 8.

Zondagochtend draaide de wind naar noordwest en waait nu aan de kust een wind met windkracht 9 (storm). Er worden windsnelheden gehaald tot 110 kilometer per uur. Mogelijk zal zelfs windkracht 11 gehaald worden. Hulpdiensten zijn extra paraat voor stormmeldingen.

Rijkswaterstaat verwacht vanmiddag een waterstand van ruim drie meter boven NAP. In verband met deze stormvloed blijven de schuiven van de Oosterscheldekering tot 21:00 uur dicht.

De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg werd rond 18:13 uur gealarmeerd voor een hulpverlening. Bij een woning aan de koosjebuskenstraat zou op de tweede verdieping een zonnescherm loshangen. Omdat dit gevaar op zou kunnen leveren werd de hoogwerker van Vlissingen, de 4551, ingezet.

In Vlissingen moest ook een grote tent afgebroken die voor het eerste Vlissingse winterfeest gebruikt zou gaan worden. Vanwege de sterke wind werd deze tent, die op het Bellamypark stond, 's middags afgebroken. De Officier van Dienst van de Stadsgewestelijke brandweer 4595 is ter plaatse geweest. Ook een parade met praalwagens die via de Boulevard naar het Bellamypark zou rijden is vanwege de harde wind niet doorgegaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren