Crash bij achtervolging, één gewonde

Toegevoegd: 08-07-2018, 07.41 uur - Update: 08-07-2018, 10.15 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tussen Koudekerke en Middelburg is vanochtend vroeg een achtervolging geëindigd in een crash. Er is één persoon gewond geraakt.

De politie achtervolgde een personenauto over de Middelburgsestraat (N660). Dat gebeurde omdat de politie vermoedde dat de bestuurder wel eens onder invloed van alcohol kon zijn. Er werd een stopteken gegeven, maar dit werd genegeerd.

In de buurt van minicamping De Broodkist raakte de automobilist een surveillancewagen van de politie. De achtervolgde personenauto raakte hierdoor in de berm. De wagen kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder bleek gewond te zijn geraakt. De man is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de aard en de ernst van zijn letsel is niets bekend.

De politieauto liep door de botsing een lekke band op. Ook raakte de rechter buitenspiegel beschadigd. Buitenom een lichte verwonding als gevolg van glas van de personenauto bleven de agenten ongedeerd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft zowel de personenauto als de politiewagen getakeld.

De politie onderzoekt nog of de automobilist inderdaad had gedronken en zo ja, hoeveel hij dan precies op had.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renato (8-7-2018 om 16:06)
Hey Keek, zeg ff wie er in reden volgens jou als bevolkingsgroep, want ik heb ook zo’n auto en ben Nederlander. Verder val je telkens in herhaling met je antwoorden die je bij advertenties plaatst, ik les elke keer weer wat voor mooi werk de politie aflevert en dat blijkbaar heel zeeland met een snuifje op achter het stuur zit.
KeeK (8-7-2018 om 12:37)
Hey Chuckles, het is niet iedereen die tegenwoordig vlucht maar bepaalde bevolkingsgroepen vinden zichzelf boven de wet staan.. Je ziet het model auto toch ? Dan weet je gelijk wie er in rijden... Gelukkig word Politie steeds harder hier ik wou er 1000 agenten bijkwamen en veeeeel meer gingen controleren vooral op drugsgebruik achter stuur en op de scooter... Mooi werk Politie en doorgeven aan de verzekering ! Deze man mag zijn rijbewijs inleveren aan het CBR en verzekering keert niks uit ! Alleen moet Politie het WEL: doorgeven aan CBR en Verzekering aub ! Niet zomaar laten gaan hé !!!
mic (8-7-2018 om 12:17)
Waarschijnlijk betalen u en ik dit. Meeste verzekeringen hebben geen uitsluiting door alcohol in hun polis (volgens mij iig ZLM) ook niet , dus schade asn tegenpartij zijn kosten verzekering (u en ik dus)
W. Kruit (8-7-2018 om 11:35)
Jokko, dit gaat de verzekering echt niet betalen. Niet als er sprake is van te hoog alcoholpromillage en waarschijnlijk ook niet als dat niet het geval zou zijn. Het lijkt me sterk dat de verzekering iets gaat betalen na een ongeval, veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag tijdens een achtervolging door de politie. Àls de bestuurder al een All-Risk verzekering heeft...
s (8-7-2018 om 09:34)
Gelukkig zijn er geen andere, onschuldige, slachtoffers gevallen. Je zal zo'n gek maar tegenkomen. Karma, dat hij gecrasht is!
Jokko van der Sneuk (8-7-2018 om 08:54)
wat een sukkel, je ziet hoe het is afgelopen mijn vraag is betaald de verzekering dit,,,ivm met alcohol gebruik.. want dat zal er wel in het spel geweest zijn... anders rij je niet door...