Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Acties tegen ondermijning in havens

Toegevoegd: 08-07-2018, 13.25 uur - Update: 08-07-2018, 21.54 uur
Acties tegen ondermijning in havens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een handhavingsactie tegen ondermijning heeft de politie vrijdag in de havengebieden van Terneuzen en Vlissingen-Oost verschillende personen en voertuigen gecontroleerd. Er werd ook gelet op openstaande boetes en fiscale wanbetalers.


Motoragenten, agenten in onopvallende auto's en zogeheten selecteurs bepaalden wie aan de kant werd gezet voor een controle. Vervolgens werden die personen en voertuigen naar parkeerplaatsen aan de Binnenvaartweg in Terneuzen en de Akkerweg in Nieuwdorp geleid.

In Terneuzen controleerden de instanties 45 voertuigen en 51 personen. De Douane nam één voertuig in beslag. Volgens de politie was sprake van iemand met een belastingschuld. Bij één voertuig werden de gegevens van alle inzittenden en aanwezige goederen vastgelegd. Eén persoon bleek een boete van 192 euro open te hebben staan. Deze is direct voldaan.

Verder werden ook reguliere verkeersovertredingen geconstateerd. Zo belde één persoon niet handsfree, droegen drie mensen niet hun gordel en bleek één bestuurder een hulpkoppeling niet juist bevestigd te hebben. Verder werd nog iemand beboet die geen rijbewijs kon laten zien.

In Nieuwdorp werden 20 personen en 18 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde acht bekeuringen op. Vier daarvan waren voor het niet dragen van een gordel. Eén persoon kon zijn rijbewijs niet tonen en één persoon belde niet handsfree. Verder werd nog iemand beboet vanwege losliggende lading en bleken de voorste ruite van een auto onvoldoende licht door te laten. Ook dit was goed voor een bekeuring.

Volgens de politie is tijdens de acties ook informatie verzameld over voertuig- en goederenstromen. “Het is algemeen bekend dat de Europese havens gebruikt worden door de georganiseerde criminaliteit om allerlei illegale goederen Europa in te krijgen”, zo stelt de politie.

“Verschillende zeehavens hebben afgelopen jaren flink geïnvesteerd in veilige en integere havens met bijbehorende industriële complexen en logistieke knooppunten. Daarbij ligt de nadruk op het tegengaan van ondermijning. Ondanks al deze inspanningen blijft de aanpak van ondermijning in de zeehavens complex. Doordat verschillende handhavingsinstanties samenwerken en daarbij gebruik maken van elkaars expertise, kan er een stevige vuist gemaakt worden tegen ondermijning”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (9-7-2018 om 07:05)
Kun je beter 's nachts eens wat meer controleren op ondermijning, bepaalde groeperingen die rijden in te dure auto's en niet werken blijven maar ondermijnen.. Ik vindt het opvallend dat controles vrijwel altijd gedaan worden waar hard werkende mensen van of naar hun werk moeten, iets met gegarandeerd inkomen?
Ikzelf (8-7-2018 om 20:53)
En intussen blijven de aangiftes liggen. Laten we lekker in de zon gaan staan... Jammer.
Cookie-instellingen beheren