Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Gecrashte bestuurder heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 08-07-2018, 16.00 uur
De bestuurder van de auto raakte gewond.
De bestuurder van de auto raakte gewond.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De automobilist die vanochtend vroeg tijdens een achtervolging bij Middelburg in een sloot belandde, reed zonder rijbewijs. Dat meldt de politie.


Volgens de politie zag een biker de automobilist, een 25-jarige Middelburger, rond 04.55 uur dronken over straat zwalken in het centrum van Vlissingen. Even later zag de agent de man opnieuw, maar dit keer zat hij achter het stuur van een auto en reed hij over het Bellamypark.

Er werd een stopteken gegeven maar dit werd genegeerd en de automobilist gaf juist extra gas. De achtervolging werd ingezet maar de man wist met hoge snelheid diverse afzettingen te omzeilen. Via Dishoek en Koudekerke ging de achtervolging richting Middelburg.

Bij de Middelburgsestraat (N660) tussen Koudekerke en Middelburg kwam de man in botsing met een politiewagen en reed hij in een sloot. Hij raakte gewond en is per ambulance afgevoerd. In de auto bleek nog een tweede persoon te zitten. Deze 26-jarige Vlissinger is door het ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens door agenten thuis afgezet.

De verdachte is nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Volgens de politie heeft de man zijn medewerking aan een bloedproef geweigerd. De politie wilde die afnemen om vast te kunnen stellen hoeveel de man precies gedronken had.

Tegen de Middelburger is proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels heengezonden. De zaak wordt doorgestuurd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (8-7-2018 om 18:10)
10 jaar de bak in vanwege poging zwaar lichamelijk letsel en dan 10 jaar voorwaardelijk als hij nog een keer een auto bestuurd, opruimen die lui
Edje (8-7-2018 om 16:41)
Niet meewerken = maximaal straffen! Hoe langer die loser van de straat is, hoe beter voor de omgeving!
Cookie-instellingen beheren