Gecrashte bestuurder heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 08-07-2018, 16.00 uur

De bestuurder van de auto raakte gewond.
De bestuurder van de auto raakte gewond.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De automobilist die vanochtend vroeg tijdens een achtervolging bij Middelburg in een sloot belandde, reed zonder rijbewijs. Dat meldt de politie.

Volgens de politie zag een biker de automobilist, een 25-jarige Middelburger, rond 04.55 uur dronken over straat zwalken in het centrum van Vlissingen. Even later zag de agent de man opnieuw, maar dit keer zat hij achter het stuur van een auto en reed hij over het Bellamypark.

Er werd een stopteken gegeven maar dit werd genegeerd en de automobilist gaf juist extra gas. De achtervolging werd ingezet maar de man wist met hoge snelheid diverse afzettingen te omzeilen. Via Dishoek en Koudekerke ging de achtervolging richting Middelburg.

Bij de Middelburgsestraat (N660) tussen Koudekerke en Middelburg kwam de man in botsing met een politiewagen en reed hij in een sloot. Hij raakte gewond en is per ambulance afgevoerd. In de auto bleek nog een tweede persoon te zitten. Deze 26-jarige Vlissinger is door het ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens door agenten thuis afgezet.

De verdachte is nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Volgens de politie heeft de man zijn medewerking aan een bloedproef geweigerd. De politie wilde die afnemen om vast te kunnen stellen hoeveel de man precies gedronken had.

Tegen de Middelburger is proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels heengezonden. De zaak wordt doorgestuurd aan de officier van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (9-8-2018 om 19:17)
er is maar woord voor wat een SUKKEL de extra bonus is de verzekering betaald ook niet uit
Goesenaar (9-7-2018 om 14:37)
Als je nog niet van de eerste keer geleerd hebt, moet de straf nu verdubbeld worden.
Renata (8-7-2018 om 23:44)
Niet meewerken? Laten zitten tot hij wel meewerkt. Slap gedoe. Bescherm de maatschappij tegen dit uitschot.
Will (8-7-2018 om 19:56)
Deze had al opgepakt moete worden, als je ziet dat die al dronken over straat loopt.
zeeuw (8-7-2018 om 19:07)
had hem even laten crperen nooit geen rijbewijs meer is een gevaar op de weg
Bumper (8-7-2018 om 18:47)
hoop dat er een goed voorbeeld komt als afschrikking. 2 jaar de cel in, en daarna nog een jaar naar een her op voeding kamp. bumper: