Arrestaties na oplichting huisaankoop

Toegevoegd: 11-07-2018, 13.38 uur

Arrestaties na oplichting huisaankoop
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Afgelopen maandag is een echtpaar uit Goes aangehouden op verdenking van een poging tot oplichting. Door een koopcontract van een huis te ondertekenen, zonder dat zij daar geld voor hebben, zijn de verkopers ernstig gedupeerd. Deze hebben hiervan aangifte gedaan.

Als het huis van de slachtoffers uit Goes enige tijd geleden te koop komt, dient het echtpaar zich aan als belangstellend. Kort daarop komen de partijen tot overeenstemming en wordt de koop gesloten. Na de ondertekening van het koopcontract ontstaan echter strubbelingen met het overmaken van het geld. De verdachte blijft herhalen dat dit snel geregeld wordt, aangezien hij een grote som geld op zijn rekening gestort krijgt vanwege de verkoop van zijn eigen huis. Intussen hebben de verkopers in goed vertrouwen een andere woning gekocht.

Omdat de overmaking van het geld maar uitblijft en er telkens andere redenen blijken te zijn voor deze stagnering, krijgen de verkopers een onbehagelijk gevoel van de situatie. Eén van de verkopers vertelt het verhaal aan een buurman. Bij deze gaat een lampje branden en vertelt dat er in Goes een oplichtersechtpaar actief is en dat deze met naam en toenaam bij de makelaars bekend is. Als blijkt dat het om dezelfde personen gaat, realiseren de verkopers zich dat zij zijn bedrogen.

Vervolgens is er aangifte gedaan bij de politie. Door de bedrieglijke voorwendsels van de verdachten zijn de verkopers ernstig gedupeerd. Zij moesten de aankoop van hun nieuwe huis annuleren en als boete 10% van de aankoopsom betalen. De 77-jarige man is al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken en heeft daarvoor een gevangenisstraf uitgezeten. Hij zit nog vast in een politiecellencomplex en wordt binnenkort voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Zijn 73-jarige vrouw is na verhoor vrijgelaten en mag de afhandeling van de zaak thuis afwachten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (16-7-2018 om 15:16)
Vandaaaaarrrrrrr......... Gun het een Makelaar ;-)
Tholenaar (12-7-2018 om 07:25)
Voor je een koop overeenkomst tekent voor een huis kun je op je minst om een bank garantie vragen aan de koper(s) en overleggen met je eigen bank. Ik ga er van uit dat de koop zonder makelaar is gebeurd.
mar (11-7-2018 om 19:19)
ik vind en zou dit als makelaar beslist doen in dit erg trieste geval van oplichting de tien procent die ze moesten betalen kwijtschelden omdat dit om een geval van oplichting gaat en deze mensen totaal nergens schuldig aan zijn en zijn bedrogen en misleid zijn door deze smeerlappen
Bram (11-7-2018 om 18:56)
Lag de notaris te slapen ik denk dat er een zorg plicht moet zijn vanuit een notaris Hij moet worden verplicht de financieele toestand van de koper te controleren dan krijg je niet van deze rare dingen je betaald wel 8% van de koop prijs aan een notaris Moet ie daar dan niet gewoon zijn werk goed doen Als zo iets gebeurtt zou de notaris aansprakelijk moeten worden gesteld dan gebeuren zulke dingen echt niet meer hoor geloof dat maar
Boogaard (11-7-2018 om 15:57)
Boete op het echtpaar verhallen
Franky (11-7-2018 om 14:44)
Wat ik niet begrijp, als je een koper voor je huis hebt, dan worden zijn financiële zaken toch gecontroleerd door hypotheekverstrekker / adviseur? En wat dachten de verdachten hier qua voordeel mee te bereiken, een gratis huis? Ik kan in het artikel geen strafbaar feit vinden.