Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
81 files van totaal 296 km

Drietal gelinkt aan tientallen woninginbraken

Toegevoegd: 12-07-2018, 16.23 uur
Drietal gelinkt aan tientallen woninginbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De Zeeuwse recherche heeft drie mannen uit Tiel weten te linken aan 31 inbraken die in november en december 2017 gepleegd zijn in Zeeland en politiedistrict de Markiezaten. Ze moeten zich dit najaar voor de rechter verantwoorden.


De mannen pleegden op Tweede Kerstdag 2017 meerdere inbraken, waaronder bij een woning in Graauw. Daarbij werden ze betrapt door de bewoner die het kenteken noteerde en doorgaf aan de politie. De mannen vluchtten en twee van hen konden, na een achtervolging met de politie, op de A16 bij Rotterdam worden aangehouden. Het betrof een man van 20 en een man van 29, allebei woonachtig in Tiel.

De derde verdachte, een 27-jarige man uit Tiel, wist te ontkomen, maar werd eind juni alsnog aangehouden en verhoord. Hij zit nog steeds vast. In de auto vond de politie inbrekerswerktuigen die na technisch onderzoek te koppelen waren aan verschillende inbraken in onder andere Zeeland. Ook werd er een paar schoenen veiliggesteld, waarvan de afdrukken overeen kwamen met schoensporen die bij verschillende inbraken waren gevonden.

De auto werd op het politiebureau in Dordrecht verder doorzocht. In de auto lag nog een klein deel van de buit van een inbraak in Hulst en een tasje van een inbraak eerder in de week op Tholen. De drie verdachten moeten zich dit najaar verantwoorden bij de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
EM (12-7-2018 om 20:46)
Vakwerk van de politie !
inwoner (12-7-2018 om 19:33)
Dus die mannen waren graag in zeeland .Nu geef ze maar een lang verblyf in torentyd.
Cookie-instellingen beheren