Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel geëist voor pinpasfraude

Toegevoegd: 12-07-2018, 23.16 uur
Drie jaar cel geëist voor pinpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 30-jarige Tilburger H. S. hoorde donderdag in Middelbrug een gevangenisstraf van drie jaar tegen zich eisen. S., die niets wilde vertellen maar alles aan zijn advocaat overliet, wordt verdacht van grootschalige pinpasfraude, die hem meer dan een ton opleverde.


In 2016 en 2017 keken S. en zijn handlangers bij supermarkten hoe - voornamelijk - bejaarde mensen met de pinpas hun boodschappen afrekenden om zo de pincode te zien. Vervolgens werden die oudere mensen buiten aangesproken en werd hun portemonnee gerold.

Eenmaal thuis kwamen ze erachter dat hun bankrekening waren leeggeroofd. In totaal werd S. van achttien feiten verdacht, die gepleegd waren in onder andere Venlo, Weert, Tilburg, Goes en Middelburg. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren