Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Cel en tbs geëist voor misbruiken kinderen

Toegevoegd: 12-07-2018, 23.19 uur
Cel en tbs geëist voor misbruiken kinderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het heeft geruime tijd geduurd, maar donderdag weet de 63-jarige Souburger H.D. waar hij - als de rechtbank de eis van de officier van justitie volgt - op kan rekenen: dertig maanden cel en tbs met voorwaarden.


Met het formuleren van de eis is nu ook een eind gekomen aan de diverse onderzoek door gedragsdeskundigen. T. wordt ervan verdacht dat hij vanaf 2011, zes jaar lang als de vaste oppas, de drie jonge kinderen van zijn beste vriend seksueel heeft misbruikt. De drie, jongetjes, waren toen 3, 6 en 8 jaar.

D. werd in 2016 al veroordeeld voor het bezit van 2153 bestanden met kinderporno op zijn PC. De politie kwam hem destijds op het spoor omdat hij die foto's onbeveiligd in een cloud had opgeslagen, zodat hij makkelijk was te traceren. Hij kreeg toen 90 dagen cel waarvan een dag voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur opgelegd. De uitspraak is op 26 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren