Twee aanhoudingen na mishandeling Middelburg

Toegevoegd: 14-07-2018, 10.52 uur

Twee aanhoudingen na mishandeling Middelburg
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 02.40 uur, zijn twee verdachten door de politie aangehouden vanwege de mishandeling van een 20-jarige Middelburger. De mishandeling vond plaats op de Markt in Middelburg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Een van de mannen, een 27-jarige Middelburger, trok al de hele avond de aandacht op een negatieve manier omdat hij erg vervelend was tegen de medewerkers van een café aan de Vlasmarkt. Op den duur bedreigde hij hen zelfs. Door de uitbater van het café is toen de hulp van de politie ingeroepen om de man te verwijderen van zijn terras. Hij werd meegenomen door een vriend en een vriendin.

Wat er toen gebeurde is niet helemaal duidelijk en wordt nog onderzocht, maar een ogenblik later zagen agenten dat hij een man, die al op de grond lag, sloeg en schopte. De 27-jarige man is door hen aangehouden. Volgens de verklaring van het 20-jarige slachtoffer had ook de maat (23 jaar en afkomstig uit Goes) van de aangehouden verdachte met de mishandeling te maken. Deze zou hem zonder reden bij de keel hebben gegrepen. Ook hij is aangehouden door de politie.

Dat ging met nogal wat verzet en ook omstanders kwamen zich met de aanhouding bemoeien. Door de politie werd een diensthond ingezet om omstanders op afstand te houden. Een van de agenten raakte gewond bij de aanhouding. Een omstander kreeg een tik met een wapenstok.

Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Ook daar bleven zij recalcitrant. Ze wilden nergens aan meewerken en beledigden een hulpofficier van justitie. De mannen zitten nog vast en worden zaterdag gehoord.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (14-7-2018 om 14:12)
Hou die lui voorlopig maar vast Weekje of zo?