Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man heeft 50 kilo lood in busje, herkomst onduidelijk

Toegevoegd: 17-07-2018, 09.57 uur
Man heeft 50 kilo lood in busje, herkomst onduidelijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - De polititie onderzoekt of rollen lood die vannacht werden gevonden tijdens het controleren van een auto afkomstig zijn van diefstal.


Agenten zetten rond 01.45 uur een bestelauto aan de kant. Dat gebeurde op de Vroonweg in Renesse. Volgens de politie gedroeg de automobilist zich nogal zenuwachtig. Hij vertelde dat hij uit Dordrecht kwam en op weg was naar een camping.

Achterin de auto zagen de agenten echter wat zaken liggen die zij niet helemaal thuis konden brengen. Ze vroegen daarom of ze achterin de auto mochten kijken. De man gaf toestemming en de politie trof verschillende rollen lood aan, samen goed voor zo'n 50 kilo.

In de auto bleek ook een kabelschaar te liggen. De 54-jarige man vertelde drie verschillende verhalen over de herkomst van het lood en de politie twijfelt dan ook aan de herkomst. Na overleg met de hulpofficier van justitie zijn het lood en de kabelschaar in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring voor het vervoer van inbrekerswerktuig.

De politie probeert nu te achterhalen waar het lood precies vandaan komt. Tips zijn dan ook welkom.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (19-7-2018 om 09:05)
Nieuwe rollen lood, geen aannemer of bouwbedrijf dat kan nog.. maar geen bon, of afkomst, en 3 mooie verhalen, dit is echt lood om oud ijzer zeg maar, en dan de nodige "tools" , om ergens toegang te verschaffen zeg maar... dit verhaal klinkt wel erg "loodzwaar" .. als ik agent was, zou het lood in mijn schoenen zakken toch ¿¿¿¿¿¿ hij komt goed weg met deze maatregel... ach ja de laatste loodjes wegen het zwaarst....
Popeye (17-7-2018 om 22:51)
@f: een aannemer die zich niet als zodanig legitimeert is effies geen aannemer hѐ, doet ie dat wel is ie geen verdachte :-D Toch?!
Cor (17-7-2018 om 13:58)
Drie verschillende verklaringen binnen een kort tijdsbestek. Vreemd dat de verdachte met een APV overtreding er (voorlopig) van afkomt. Hier is in ieder geval sprake van heling. Dit is mijn mening met de informatie de ik thans lees. Gewoon in verzekering stellen en een doorzoeking in de woning en loodsen enz. De man zal zeker antecenten hebben. Een te voorzichtige hulpofficier van justitie.
f (17-7-2018 om 12:49)
Een boete voor het vervoer van inbrekerswerktuig?? Hoe is dat te rechtvaardigen als het bv een bus van een aannemer of loodgieter is? Die liggen vol met dingen als tangen, hamers, breekijzers en vast wel een rol lood ook... Als die savonds na werktijd aan worden gehouden gaan die allemaal bekeurd worden gebaseerd op dat feit?? Ongetwijfeld zal er in dit geval iets niet zuiver geweest zijn maar ik vind het een vreemde reden hoor. mvg,f
Michelle (17-7-2018 om 10:48)
Dat lood is ie waarschijnlijk ook niet eerlijk aangekomen!
Cookie-instellingen beheren