Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 225 km

Tarweveld in brand bij Nieuw-Namen

Toegevoegd: 18-07-2018, 08.43 uur
Tarweveld in brand bij Nieuw-Namen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - In Nieuw-Namen is vanochtend bij de Engelbertstraat brand uitgebroken in een tarweveld. De brandweer schaalde op naar grote brand maar de situatie bleek gelukkig mee te vallen.


De eerste melding van de brand kwam rond 08.20 uur binnen. In eerste instantie werd één tankautospuit op pad gestuurd maar al snel werd opgeschaald naar grote brand. Er zou namelijk sprake zijn van een flink oppervlak. Bij aankomst van de eerste blusploeg bleek echter sprake te zijn van een kleine brand, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Er werden drie blusvoertuigen en een waterwagen op pad gestuurd maar die waren dus niet allemaal nodig.

De afgelopen tijd hebben in Zeeland al meerdere natuurbranden gewoed. Vanwege de aanhoudende droogte is de brandweer in de hoogste staat van paraatheid en wordt sneller opgeschaald dan normaal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren