Kassa leeg en collectebussen weg na inbraak

Toegevoegd: 18-07-2018, 10.19 uur

Binnen werd de kassa van de winkel vernield.
Binnen werd de kassa van de winkel vernield.
1
© Foto: Boerderij- en streekproductenwinkel Tollenaar
Door: Roland de Jong

HOEK - Boerderij- en streekproductenwinkel Tollenaar in Hoek is vannacht het doelwit geweest van een inbraak. Er is inmiddels aangifte gedaan.

De winkel, gevestigd aan de Hoekseweg, kreeg vannacht ongewenst bezoek. Binnen werd de kassa vernield. Volgens Janneke Biersteker van de winkel hebben de dieven hierdoor een bedrag van zo'n 200 euro buitgemaakt.

Bij de inbraak zijn ook twee collectebussen weggenomen. “Eén van Prinses voor een dag en één van de Stichting Hulphond Nederland”, aldus Biersteker. In de bussen zat naar schatting een bedrag van enkele honderden euro's, geld dat nu dus niet naar de genoemde goede doelen kan.

Biersteker wil mensen in de omgeving er op attenderen dat de collectebussen zelf ook weg zijn. “Deze zouden namelijk gebruikt kunnen worden voor nepcollectes aan de deur.” Zicht op de dader is er niet, al is er volgens Biersteker een groot vermoeden dat het wel eens om een klant zou kunnen gaan. “De bussen staan achter de kassa dus de daders moeten van de aanwezigheid geweten hebben.”Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (19-7-2018 om 12:04)
@Bram...... zo normaal vind jij het dus, is de omgekeerd wereld. Elk mens weet wat van haar is en wat niet. Vind het erg schokkend dat het nu al bijna "eigen schuld dikke bult is". Belooft nog wat voor de mensheid in de toekomst. Je blijft gewoon van andermans spullen af... dat is normaal... al het andere NIET.
Jan de filatroop (19-7-2018 om 00:23)
Vakantietijd is inbrakentijd!!heel triest is wanneer je slachtoffer bent .
Rick (18-7-2018 om 19:06)
Bram: "...dat neemt niet weg dat ik het goedkeur..." Dit betekent dat je het goedkeurt dat er ingebroken en gestolen is. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat je het niet goedkeurt ;-) Hoop ik tenminste... Jouw toetsenbord heeft ook geen punten en komma's?
Terneuzenaar (18-7-2018 om 17:36)
Een camera had mogelijk de dader kunnen ontmaskeren. Vreemd ook dat terrein Tollenaar 's-nachts gewoon toegankelijk is? Sterkte voor alle gedupeerden.
adie (18-7-2018 om 17:07)
Ze moeten gewoon met hun poten van andermans spullen afblijven.... hand afhakken zei mij opa vroeger altijd..... nog zo gek nog niet …. als je het mee naar huis neemt en ze weten dat... staan ze je op te wachten en krijg je een stomp of nog erger een mes in je rug
Popeye (18-7-2018 om 15:37)
@Bram: jij bent r ook zo één die zn tent in andermans tuin zet, onder t motto: mot r maar een muur om? Of pleur jij jouw camper gewoon op een supermarktparking om effe te schijten - gewoon omdat t kan? Door dat soort gedrag, a-sociaal genoemd, wonen we dalijk idd allemaal in forten. En das toch jammer! Voorkomen blijft uiteraard beter dan genezen maar bermkraampjes hadden een eigen gemoedelijke charme die men niet kan kopen, enkel naar terugverlangen ..