Jongens geslagen op fietspad Domburg

Toegevoegd: 18-07-2018, 14.24 uur

Jongens geslagen op fietspad Domburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Bij de Schelpweg in Domburg zijn maandagmiddag rond 17.00 uur twee jongens geslagen door een Frans sprekende man.

De twee fietsten samen met een derde jongen richting Westkapelle. Op een gegeven moment naderden achter de drie twee andere fietsers: een man en een vrouw. Zij reden op elektrische fietsen en kondigden door meerdere malen te bellen aan dat zij wilden passeren. Volgens de jongens was er echter ruimte genoeg.

Toen de man en de vrouw passeerden, klingelde één van de jongens voor de grap ook even met zijn fietsbel. Hierop stopten de man en de vrouw midden op het fietspad. De jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Amstelveen, stopten ook.

Uit het niets werden twee van de drie ineens in het gezicht geslagen door de man. Hij reed vervolgens samen met de vrouw weg. De twee spraken Frans en de jongens konden niet verstaan wat ze zeiden. Onderweg hebben de jongens de politie gebeld. Ze volgden de twee op gepaste afstand maar de man en de vrouw fietsten het bos in en de jongens raakten hen kwijt.

De jongens hebben aangifte gedaan van mishandeling. De man had een witte pet op zijn hoofd en droeg een wit shirt en een zonnebril. Hij had een zwarte rugzak bij zich. De vrouw droeg een donkerblauwe jurk. De twee waren tussen de 40 en 55 jaar oud.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (19-7-2018 om 12:13)
De fietspaden delen (en openbare weg ) blijft een probleem. Hordes wielrenners naast elkaar, 3 breed volgas,ontwijk ze maar. Toeristen die denken ik heb betaald ik heb recht op 4/5 van t fietspad, scholieren (jeugd )die gedrieën blijven rijden, wat een lol. Bejaarden die de snelheid van de elektrische fiets onderschatten en vaak onstabiel rijden. Ligfietsen die je niet even snel ziet, ouders met kids die je 3 dubbel ruimte moet geven...... snorfietsen die te hard rijden, brommers opgevoerd, denken dat ze motorcoureur zijn, auto's die aan deze hele groep een hekel hebben, bestelbussen die altijd haast hebben, vrachtauto's, asociaal, te groot of..... nou ja.... bussen die koning denken te zijn. IEDEREEN AANPASSEN EN VERSTAND GEBRUIKEN!
Liesbeth van den Bergh (19-7-2018 om 10:36)
Misschien moeten de jongens zich realiseren dat hun treiter-gedrag reacties oproept...
Joey (19-7-2018 om 09:26)
@michelle: misschien fietsten de jongens wel maar met zen 2en naast elkaar en was er inderdaad genoeg ruimte... je weet niet hoe de situatie was, dus kan daar ook niet over oordelen. Het enigste wat vast staat is dat t gewoon zwaar overdreven is gelijk te gaan slaan, zeker iemand van die leeftijd zou beter moeten weten..
Jan de filatroop (19-7-2018 om 00:14)
Sneu voor die jongens dat ze voor zo iets onnozels worden getrakteerd op klappen.nu maar hopen dat deze agressieve fransman nog wordt gepakt.helaas wordt er tegenwoordig vaak agressief gereageerd op situaties men moet daar rekening mee houden!
Jose (18-7-2018 om 23:45)
Michelle@ Het zal haast wel dat de jongens met z'n drieên naast elkaar hebben gereden maar weten doen we het niet. Met z'n tweeën en de derde er een beetje tussen kan ook nietwaar? De man die geslagen heeft is in alle gevallen helemaal verkeerd bezig geweest. En nog wat; fietste jij altijd zo netjes achter elkaar toen je 16 jaar was?
Michelle (18-7-2018 om 18:49)
Wie bepaalt of er genoeg ruimte is om te passeren. Die drie jongens? Ga aan de kant met twee naast elkaar fietsen is genoeg! Dan ook nog bellen om te reageren op die mensen. Bah, die Fransen hadden beter aangifte kunnen doen!