Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veroordeling na poging overval Vlissingen

Toegevoegd: 19-07-2018, 14.03 uur
De man op 25 februari probeerde dit Shell-tankstation te overvallen.
De man op 25 februari probeerde dit Shell-tankstation te overvallen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag 45-jarige A.C. uit Vlissingen vanwege diefstal en een overvalspoging veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan twaalf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.​

Ook moet A. onder toezicht van de reclassering komen te staan en moet hij zich laten behandelen. Daarnaast moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van 1037 euro betalen. Het vonnis was conform de eis.

A. werd ervan verdacht dat hij op 25 februari in Middelburg geprobeerd heeft een vrouw van haar tas te beroven. Ook zou hij dezelfde dag een vrouw die haar plastic tas in een vuilcontainer wilde gooien, van die tas met afval hebben beroofd. Dezelfde dag, maar dan in de avonduren, probeerde hij een tankstation aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen te overvallen.

Deskundigen hebben vastgesteld dat A. lijdt aan schizofrenie. A. kreeg in 1995 voor vijf overvallen/afpersingen tbs opgelegd, werd in 2013 veroordeeld tot opname in een psychiatrische inrichting voor eveneens een overval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750