Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Celstraf voor in brand steken gestolen auto

Toegevoegd: 19-07-2018, 14.07 uur
Celstraf voor in brand steken gestolen auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag twee Brabanders veroordeeld tot celstraffen vanwege het stelen van een auto en het in brand steken daarvan.


De 27-jarige J. de V. uit Rucphen werd conform de eis veroordeeld tot twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk plus een rijverbod voor twee jaar. Zijn maat, de 23-jarige R. R. zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moeten ze al dan niet gezamenlijk een schadevergoeding van 3.952 euro betalen.

De V. werd er onder meer van verdacht begin december vorig jaar in Willemstad een Volkswagen Caddy te hebben gestolen, een week later in Hoeven kentekenplaten te hebben ontvreemd en grote hoeveelheden diesel te hebben getankt zonder die te betalen. Van deze feiten werd de V. overigens vrijgesproken.

Wel vond de rechtbank bewezen dat De V. en R. de Caddy in Yerseke in brand hebben gestoken. Eveneens bewezen vond de rechtbank dat De V. zich schuldig had gemaakt aan een poging mishandeling van achtervolgende agenten door plotseling op de remd te gaan staan waardoor er een aanrijding ontstond. Ook het mishandelen van een medegedetineerde vond de rechtbank bewezen.

Tijdens de behandeling van de zaak zei De V. de Caddy van een vriend te hebben geleend. Verder wist hij van niets. De twee kwamen in beeld toen de politie bij pompstation Voetpomp bij Krabbendijke de auto wilde controleren. De auto ging er met volle vaart -tegen het verkeer in - vandoor en werd later brandend in Yerseke weer aangetroffen.

R. belde enkele vrienden die het duo kwamen ophalen. Inmiddels was de politie extra alert en werd de auto waarin ze zaten tot stoppen gebracht en werden De V. en R. aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren