Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Staatsbosbeheer: Duik niet langer in Le Serpent

Toegevoegd: 20-07-2018, 14.57 uur
Duikers van de marine haalden de slachtoffers boven water.
Duikers van de marine haalden de slachtoffers boven water.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Staatsbosbeheer raadt duikers af nog langer te duiken in het scheepswrak Le Serpent in de Grevelingen bij Scharendijke. Aanleiding is het overlijden van twee duikers die in mei het wrak in waren gegaan maar hier niet meer uit konden komen.


Volgens woordvoerder Joke Bijl van Staatsbosbeheer is het zicht in het wrak door opdwarrelend sediment beperkt waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. "Dat is een risico voor duikers", aldus Bijl. Onder meer via informatieborden wordt gewezen op het advies om niet langer het wrak in te gaan. In het Nederlands, Duits, Engels en Frans wordt uitgelegd waarom het niet langer veilig wordt geacht het wrak in te gaan.

Staatsbosbeheer voert binnenkort gesprekken met de veiligheidsregio, politie, Defensie, de Nederlandse Onderwatersport Bond en andere experts over de veiligheidsrisico’s van Le Serpent. "Mogelijk volgen er meer maatregelen. Totdat hier meer duidelijkheid over is, raadt Staatsbosbeheer duikers af om te duiken in het wrak le Serpent", aldus Bijl.

In de Grevelingen liggen nog twee andere duikwrakken: de Rat, op 12 meter diepte en De Zeehond, op 10 meter diepte. Hiervoor geldt het negatieve duikadvies niet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frank (21-7-2018 om 10:00)
Beste mensen, dit wrak is een paar jaar geleden express afgezonken voor duikers. Ben zelf geen duiker , maar Rene heeft groot gelijk. Dit is een fout van de duikers zelf , hoe erg het ook is , Maar om dan voor alle ervaren duikers gelijk de boel op slot te gooien is natuurlijk onzin. Popeye zie je hier zovaak voorbij komen, met alleen los geroep. Onderbouw je zooi eens voordat je het plaatst en verschuil je niet achter elk slachtoffer....
Kaat (21-7-2018 om 08:11)
Kunnen ze zo’n wrak dan niet afsluiten of zo
Popeye (20-7-2018 om 21:42)
Dat heb jij vast niet van de nabestaanden Borghout, zulke nekklets!
Belangstelling (20-7-2018 om 20:17)
@ Rene, kan je ons alsjeblieft een kijkje geven in de wereld van het duiken. Wat is er fout gegaan? En waarom denk je dat dit de verkeerde redenen zijn om het wrak te sluiten.
Jankees (20-7-2018 om 19:46)
Als ervaren duikers weet dat je nooit een wrak in moet gaan zonder reel. Ze hebben zich niet aan de regels gehouden die gelden bij wrakduiken.
René Borghouts (20-7-2018 om 16:55)
Zo jammer dat een unieke trainingslocatie hiermee zou kunnen verdwijnen . Echt ervaren technische duikers weten donders goed wat er fout gegaan is. De media hebben er helaas weer een Bollywood spektakel van gemaakt !
Cookie-instellingen beheren