Drie arrestaties na tip vanaf milieustraat

Toegevoegd: 21-07-2018, 09.22 uur

Er werden ook twee vuurwapens, een boksbeugel en een verborgen stroomstootwapen gevonden. Er werden ook twee vuurwapens, een boksbeugel en een verborgen stroomstootwapen gevonden. Er werden ook twee vuurwapens, een boksbeugel en een verborgen stroomstootwapen gevonden.
Er werden ook twee vuurwapens, een boksbeugel en een verborgen stroomstootwapen gevonden.
1 2 3
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van een tip vanaf de milieustraat heeft de politie vrijdag in Middelburg drie aanhoudingen verricht. Drie woningen werden doorzocht en hierbij werden drugs, wapens en munitie in beslag genomen.

Rond 14.50 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij de milieustraat aan de Waldammeweg in Middelburg. Een getuige had namelijk gezien dat hier spullen werden afgegeven die mogelijk van een hennepkwekerij afkomstig waren.

Twee agenten gingen poolshoogte nemen en troffen twee mannen aan. In hun aanhangwagen lagen onder meer stekbakken, plantenbakken, luchtslangen, grondzeil, vuilniszakken gevuld met potgrond, houten latten en filterdoeken.

De beide mannen waren door de politie al eerder in verband gebracht met het kweken van verdovende middelen. Daarom besloten de agenten dit verder te onderzoeken. Zij richtten zich hierbij op drie woningen aan de nabij gelegen Meanderlaan.

In de eerste woning lagen meerdere goederen die gebruikt kunnen worden bij het telen van hennep. Het ging bijvoorbeeld om bloempotten, ventilatoren, een kweektent en een koolstoffilter. Tevens werden hier een losse energiemeter en een gasmeter gevonden. Daarom is een fraude-inspecteur van Enduris gewaarschuwd. Deze zal hier nader onderzoek naar doen.

In de tweede woning werden volgens de politie wat softdrugs, twee vuurwapens, een boksbeugel en een verborgen stroomstootwapen gevonden. In de derde woning werden ook spullen gevonden die gebruikt kunnen worden voor wietteelt. Hier ging het om onder meer bloempotten, strijkzakken, gripzakjes, transformatoren en schakelkasten.

Kroonsteentje
Volgens de politie was hier sprake van een brandgevaarlijke situatie omdat er geen energiemeter meer aanwezig was en de hoofdschakelaar met een kroonsteentje was aangesloten. De fraude-inspecteur van Enduris constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. Hiervan wordt aangifte gedaan. Verder werden in deze woning patronen, lege hulzen en enkele gripzakjes met hennep gevonden.

Tijdens het onderzoek werd het eerdergenoemde duo aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Middelburg van 30 en 45 jaar oud. De derde arrestant is een 37-jarige vrouw uit Middelburg. Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Diverse spullen zijn in beslag genomen. Deze worden nader onderzocht. De goederen die gebruikt konden worden voor hennepteelt zijn afgevoerd en vernietigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (21-7-2018 om 18:12)
@Moeder, er staat toch;Na een tip vanaf de milieustraat! Ik zou het geweest kunnen zijn en meerdere met mij. Er waren meerdere mensen die tuinafval en de resultaten van de schuur en zolder opruimen naar de milieustraat brachten.
Moeder (21-7-2018 om 16:42)
JAC, idd, ook mede ivm de veiligheid van de medewerkers aldaar zou ik hebben gemeld: “drie arrestaties na tip”, verder niet...
de vraag blijft (21-7-2018 om 12:34)
hoe netjes kan je zijn... breng je het netjes weg naar de milieustraat ipv het in de B weg te dumpen... krijg je dit op je dak.... stroom stelen van een ander, kan niemand goedkeuren..
Jac (21-7-2018 om 12:07)
Moet de milieustraat zich niet alleen maar bezig houden met afval? Op zich lees ik niet dat ze spullen naar de milieustaat hebben gebracht welke daar niet gebracht hadden mogen worden. Wanneer de "collega criminelen" die lezen zullen zij hun afval niet meer naar de milieustraat brengen(voor zover ze dit uberhaubt al deden) maar het ergens langs een B-weg dumpen. Dit lijkt een succesvolle oplettende milieustraat actie, maar op langere termijn zie ik hierdoor nog meer illegaal gestorte troep in de natuur verschijnen. En dat is nu al mega veel.
John (21-7-2018 om 11:38)
Een c02 balletjes pistool en een 4.5mm luchtdruk pistool zijn geen vuurwapens. Als de politie dit zelf zo naar buiten heeft gebracht mogen ze wel even een cursus "hoe herken ik een vuurwapen" volgen.