Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vordert drie rijbewijzen in

Toegevoegd: 23-07-2018, 10.31 uur
Een officier van justitie bepaalt wat er met de rijbewijzen gaat gebeuren.
Een officier van justitie bepaalt wat er met de rijbewijzen gaat gebeuren.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vannacht in Zeeuws-Vlaanderen de rijbewijzen van drie weggebruikers ingenomen. Twee van hen reden fors te hard.


Eén van de drie bleek ruim drie keer te veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies namelijk 760 U/gl waar 220 Ug/l de limiet is. De andere twee personen werden betrapt toen ze fors te hard reden. Eén van de twee reed met een gecorrigeerde snelheid van 129 kilometer per uur over de Tractaatweg (N62). Vanwege de werkzaamheden aldaar mag hier momenteel maximaal 70 kilometer per uur worden gereden.

De andere hardrijder werd betrapt op de Meester F. J. Haarmanweg in Terneuzen. Hij scheurde met 127 kilometer per uur over een wegvlak waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. Voor alledrie de personen geldt dat zij binnen tien dagen van de officier van justitie te horen zullen krijgen wanneer zij hun rijbewijs terugkrijgen. De drie zullen ook nog een nader te bepalen boete ontvangen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anti-AntiGSM (26-7-2018 om 12:50)
Beste AntiGSM, je hebt zo te lezen weer een fles azijn gedronken net voor je je reactie schreef. Het gaat in dit verhaal totaal niet over smartphones, maar jij wil dit persee weer aantijgen om het zogenaamd smartphone gebruik te behandelen. Deze jongens reden "te hard", hier is geen sprake van een smarthphone. Dat de jongens gestraft worden, terecht. Maar gevangenisstraf vind ik er weer over. Okee, ze rijden veel te hard. Maar er word hier ook gesproken over drugs verkopen enzovoort. Wie zegt dat dit geen jongens zijn die gewoon hard werken voor hun centen en nu ook een paar nachten slecht slapen omdat ze het zonde vinden van het geld? Fijne dag nog mensen!
AntiGSM (24-7-2018 om 00:26)
Alle straffen die jullie hieronder noemen ook uitvoeren op de miljoenen smartphone gebruikers in het verkeer, zonder meer potentiële moordenaars!!
Taas (23-7-2018 om 21:58)
Helemaal gelijk,alle drie trouwens ,horen zich niet meer in het verkeer te begeven,Zijn al genoeg invalieden en doden ,en verdriet voor de nabestaanden .Spreek uit ervaring.bij deze.
jo (23-7-2018 om 21:28)
nou weer een goede daad verricht zeg, gefeliciteerd
Iemand (23-7-2018 om 17:04)
Het is niet mijn bedoeling te generaliseren of te discrimineren, maar de MEESTE gevallen van jonge gasjes die een snelle auto hebben en extreem asociaal rijden, gaan boetes niet helpen lieve mensen. Dit zal deze jongemannen alleen maar motiveren om het geld ergens vandaan te halen ( zoals meer drugsdealen, overvallen en inbraken. Het enige wat helpt is minimaal 5 jaar de bak in. En vergeet niet beste mensen in Nederland ben je vrij naar 2/3 van je straf. Dus dat word 3 jaar en wat maanden. Ik vind dit effectiever als boetes uitschrijven waar uiteindelijk niet alleen de dader last van zult hebben.En trouwens een win win situatie gevangenissen staan minder leeg en bewaarders hoeven niet meer ontslagen te worden.
AD. (23-7-2018 om 14:31)
Nu zijn ze een poosje hun rijbewijs kwijt na controle maar als ze iemand dood rijden als er geen controle is krijgen ze een werkstrafje van een paar uur dus waar zijn we dan mee bezig ?.
Cookie-instellingen beheren