Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (58) voor rechter voor seks met meisje (13)

Toegevoegd: 23-07-2018, 21.02 uur
Man (58) voor rechter voor seks met meisje (13)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een cliënt van Emergis die vorig jaar augustus seks had met een 13-jarige bewoonster van de GGZ-instelling zou veroordeeld moeten worden tot een celstraf van 49 dagen (voorarrest), een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en hij zou zich ook moeten laten behandelen. Dat stelde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.


De deskundigen oordeelden dat de 58-jarige J. W. lijdt aan wanen, psychoses en schizofrenie en daarom sterk verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. De reclassering daarentegen is van mening dat de man tbs opgelegd moet krijgen. 

Naast het hebben van seks met een minderjarige werd W. nog verdacht van een aanranding met (eveneens) een cliënte van Emergis. W. ontkent dat. Wel erkende hij seks met het meisje te hebben gehad in de stiltekamer van de instelling, waar overigens wel meer gebeurde.

W. en het meisje rookten daar een joint en toen ze vertelden allebei graag een kind wilden hebben kwam van het één het ander. Toen een begeleider erachter kwam wat er was gebeurd schakelde die de politie in. 

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wendy (6-8-2018 om 20:37)
Jeetje 58 jaar dan hoor je beter te weten of ben je ernstiger dan ernstig psychisch ziek. Vreselijk
iemand (25-7-2018 om 15:29)
eindelijk het werd tijd dat ie zijn straf hiervoor krijgt
Iemand (24-7-2018 om 13:03)
Wij leven echt in een diep trieste zwaar zieke wereld.
wim (24-7-2018 om 07:24)
Wat een ongelukkige man en niet nadenkt wat hij op zijn geweten heeft wat gebeurd is en dat in Emmeriks hoe kan toch zoiets gebeuren waar toch voldoende toezicht aanwezig dient te zijn, zo'n persoon moet geholpen worden en wacht daar niet mee jullie zijn daar verantwoordelijk voor ,weer een groot probleem wat de leiding betreft ik kan dat niet anders zien.
Anoniem (23-7-2018 om 22:12)
Triest, helaas wel meer sexuele ontucht in Emergis, onder ander door een crisispsychiater..
Cookie-instellingen beheren