Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Straffen van vijf jaar geëist vanwege afpersing

Toegevoegd: 23-07-2018, 21.06 uur
Sporenonderzoek destijds bij de flat in Vlissingen.
Sporenonderzoek destijds bij de flat in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen zowel de Middelburger H. L. (26 jaar) en zijn zeven jaar oudere Vlissingse neef G. C. is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van vijf jaar plus het betalen van 8441 euro schadevergoeding geëist.

Het duo wordt ervan verdacht dat ze op 18 december 2016 hebben geprobeerd een bewoner van een flatwoning aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen af te persen. Ze belden aan, de bewoner deed open en werd vervolgens mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. Het duo vertrok zonder buit.

Op basis van het signalement konden de twee worden aangehouden. Beide mannen ontkennen in alle toonaarden. Hun raadslieden hebben weinig goede woorden over voor het onderzoek en beschuldigen de politie van tunnelvisie, oogkleppen op en de overtuiging van het eigen gelijk. Verder stellen ze dat het dossier voornamelijk is gebaseerd op aannames.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750